Menú

30 de juny 2023

Salmorejo a la meva manera

 


Salmorejo a la meva manera

 

Dificultat

fàcil

Temps de preparació

1 hora

Cost per ració

0,90€

 

Un plat estiuenc que prové de les terres d’andalusia i que és senzill, fàcil i surt boníssim sempre. La recepta original no porta vinagre i els ingredients bàsics són els tomàquets, el pa i l'oli d'oliva.  

Ingredients per unes 5/6 racions: 2 kg de tomàquets madurs, uns 200 ml. d’oli d’oliva de bona qualitat, uns 300 grams de pa del dia abans, 2 dents d’all (li trec la part de dins), un pessic de sal i un petit raig de vinagre.

 

1.       Primer de tot rento bé els tomàquets i els tallo a trossos (a quarts va bé). Els posem en un pot gran i els triturem amb el turmix. Tindré una massa força líquida.

2.       Ho passo per un sedàs per treure restes de pell i llavors.

3.       Ara tallo el pa a trossos i el poso dins el tomàquet triturat perquè es vagi estovant. Jo recomano deixar-ho un quart d’hora com a mínim. Això ho faig per estovar el pa. Un cop estovat el passem per la batedora fins que tinguem una crema fina. Afegeixo l'all ben petit , l'oli d'oliva ,el vinagre i la sal i remeno bé. Un petit tast per veure si està bé.

4.       Poso en bols o tapers a la nevera i deixo que es refredi. En un parell d’horetes estarà a punt.

5.       El serveixo a taula acompanyat de trossets de pernil salat, ou dur ratllat, trossets de ceba, de pebrot... i a gaudir-ne

 

Bon profit!























 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!