Menú

28 de jul. 2017

macarrons amb salsa de tomàquet i tofu





Dificultat
baixa
Temps
30’
Cost per ració
1,10€

Ingredients per unes 4/5 persones: 500 grams de macarrons, una peça de tofu, 4 pastanagues, 1 ceba gran, 5 tomàquets madurs (triturats), 3 dents d'all, orenga, sal, pebre, oli d’oliva, salsa de soja ...

1)     Primer de tot netegem i tallem les pastanagues ben petites (a daus millor)
2)    Separem la meitat del tofu. Tallem a daus totes dues meitats. Una meitat la posem a marinar amb salsa de soja en un bol durant una estona.
3)    Posem en una olla ben fonda la ceba a fregir (amb unes dents d’all). La idea és aromatitzar l'oli amb l'all, després els podem treure però jo els deixo fins al final.
4)    Mentre posem en una olla plena d’aigua bullent la pasta a coure al dente, (en aquest cas els macarrons, aproximadament uns 7 minuts) i aprofitem mentre bull per anar fent la salsa.
5)    Després de coure la ceba uns 5 minuts hi afegim la pastanaga a daus i deixem coure 5 minuts més, 5 minuts més i hi afegim la meitat del tofu ben petit (probablement es desfarà una mica com si fossin molles de pa ) i el tomàquet a daus o bé triturat .
      Espolsem orenga i salpebrem al gust. Ho deixem coure tot uns 15 minuts més. En total, des que hem posat la ceba, estarà coent tot uns 25 minuts aproximadament.
6)    Escorrem la pasta i l’afegim al sofregit juntament amb els daus marinats. Ho deixem coure un parell de minuts remenant bé perquè tot s’impregni del sabor i de tots els ingredients. Rectifiquem de pebre i sal. Finalment, podem gratinar al forn amb formatge ratllat uns minuts.


Bon profit!

els ingredients

tallem el tofu a daus petits

la meitat a marinar amb salsa de soja

els alls amb oli

sofregim la ceba i..


afegim la pastanaga

i la salsa de tomàquet


orenga

el tofu


anem fent la salsa



afegim els macarrons al dente

i servim calents



2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!