27 de març 2020

canalons de verdures i formatge de cabra (i salsa de tomàquet casolana)




Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora i mitja
Cost per un canaló
Cost per ració (4 canalons)
0,30€
1,20

Ingredients per unes 4 persones (o 16 canalons): 16 plaques de canalons, 4 porros, 2 carbassons, 3 albergínies, 200 grams de formatge de cabra, uns 50 o 60 grams de formatge d’untar (o mascarpone), formatge parmesà ratllat, oli d’oliva, sal.
Per la salsa de tomàquet: 10 tomàquets madurs, oli d’oliva, sal, pebre, orenga.

1)     Primer de tot faig la salsa de tomàquet, com? Escaldo els tomàquets ben nets, els escorro, trec la pell i poso a escórrer en una escorredora. Al cap d’una estona sofregeixo el tomàquet salpebrant al gust i amb una culleradeta de sucre i orenga. Fins que vegi que s’ha reduït i resulta més espessa.
2)    Ara faig el farcit. Començo per netejar bé totes les verdures (com sempre). I pelo les albergínies.
3)    Tallo a daus petits les albergínies, els carbassons i el porro.
4)    Poso a coure en una cassola amb oli d’oliva els porros, després de cinc minuts hi afegeixo les albergínies i després els carbassons. Salpebro al gust i coc durant una bona estona fins que vegi que estan fetes. Està bé durant uns 20/25 minuts.
5)    Poso les verdures sofregides en un colador perquè treguin tot el suc. Es tracta de treure tot el líquid possible.
6)    Mentre, bullo les plaques de canalons. Com? Amb aigua abundant, salada i un raig d’oli coc les plaques, les escorro i passo per aigua freda i estenc sobre un drap net damunt el marbre de la cuina.
7)    Poso en un bol les verdures i hi afegeixo el formatge de cabra desfet al màxim. Després hi aboco i barrejo el formatge d’untar. Treballo bé la massa i ja està preparada per farcir els canalons.
8)    Agafo porcions allargades i les poso en els canalons i els enrotllo i tanco bé.
9)    Poso els canalons sobre safata de forn amb un llit de salsa de tomàquet i els cobreixo amb més salsa de tomàquet.
10)  Poso formatge ratllat i a gratinar al forn uns 10 minuts.



Bon profit!



els ingredients


escaldo els tomàquets


tallo l'albergínia a daus petits

faig el mateix amb el carbassó

totes les verdures tallades petites

sofregeixo el porro 

aixafo el formatge de cabra


afegeixo les albergínies i després el carbassó



sofregeixo bé


pelo els tomàquets

els trituro




sofregeixo el tomàquet

sucre

sal

pebre negre

coc les plaques de canalons


barrejo verdures amb formatge


una mica e formatge crema


un farcit cremós

farceixo els canalons


llit de salsa de tomàquet, canalons...

i cobreixo amb més salsa de tomàquet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!