Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1
hora i mitja
|
Cost
per un canaló
Cost
per ració (4 canalons)
|
0,30€
1,20
|
Ingredients
per unes 4 persones (o 16 canalons): 16 plaques de canalons, 4 porros, 2
carbassons, 3 albergínies, 200 grams de formatge de cabra, uns 50 o 60 grams de
formatge d’untar (o mascarpone), formatge parmesà ratllat, oli d’oliva, sal.
Per
la salsa de tomàquet: 10 tomàquets madurs, oli d’oliva, sal, pebre, orenga.
1)
Primer de tot faig la
salsa de tomàquet, com? Escaldo els tomàquets ben nets, els escorro, trec la
pell i poso a escórrer en una escorredora. Al cap d’una estona sofregeixo el
tomàquet salpebrant al gust i amb una culleradeta de sucre i orenga. Fins que
vegi que s’ha reduït i resulta més espessa.
2)
Ara faig el farcit.
Començo per netejar bé totes les verdures (com sempre). I pelo les albergínies.
3)
Tallo a daus petits les
albergínies, els carbassons i el porro.
4)
Poso a coure en una
cassola amb oli d’oliva els porros, després de cinc minuts hi afegeixo les
albergínies i després els carbassons. Salpebro al gust i coc durant una bona
estona fins que vegi que estan fetes. Està bé durant uns 20/25 minuts.
5)
Poso les verdures
sofregides en un colador perquè treguin tot el suc. Es tracta de treure tot el
líquid possible.
6)
Mentre, bullo les
plaques de canalons. Com? Amb aigua abundant, salada i un raig d’oli coc les
plaques, les escorro i passo per aigua freda i estenc sobre un drap net damunt el
marbre de la cuina.
7)
Poso en un bol les verdures
i hi afegeixo el formatge de cabra desfet al màxim. Després hi aboco i barrejo
el formatge d’untar. Treballo bé la massa i ja està preparada per farcir els
canalons.
8)
Agafo porcions
allargades i les poso en els canalons i els enrotllo i tanco bé.
9)
Poso els canalons sobre
safata de forn amb un llit de salsa de tomàquet i els cobreixo amb més salsa de
tomàquet.
10) Poso
formatge ratllat i a gratinar al forn uns 10 minuts.
Bon
profit!
 |
els ingredients |
 |
escaldo els tomàquets |
 |
tallo l'albergínia a daus petits |
 |
faig el mateix amb el carbassó |
 |
totes les verdures tallades petites |
 |
sofregeixo el porro |
 |
aixafo el formatge de cabra |
 |
afegeixo les albergínies i després el carbassó |
 |
sofregeixo bé |
 |
pelo els tomàquets |
 |
els trituro |
 |
sofregeixo el tomàquet |
 |
sucre |
 |
sal |
 |
pebre negre |
 |
coc les plaques de canalons |
 |
barrejo verdures amb formatge |
 |
una mica e formatge crema |
 |
un farcit cremós |
 |
farceixo els canalons |
 |
llit de salsa de tomàquet, canalons... |
 |
i cobreixo amb més salsa de tomàquet |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!