Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació Temps de cocció |
2h 15’ |
Cost per ració Una pizza per 3 persones |
2€ 6€ |
Continuo amb aquesta cuina de tardor, aquests bolets que ens venen frescos de les muntanyes, i que donen molt joc per a la cuina. Avui he fet una pizza amb camagrocs, l'he combinat amb una ceba confitada. He aconseguit una pizza exquisita, i amb una presentació ben bonica. Proveu de fer massa de pizza a casa, porta feina però no és complicat. Només cal comptar amb els tempus de descans de la massa i ja està.
Ingredients per una pizza mitjana (3
persones): 300 grams de farina de força,
4 grams de llevat sec de forner (o un sobret), 1 got d’aigua, mitja culleradeta
de sal, un raig d’oli d’oliva
Per farcir la pizza, avui: 300 grams de camagrocs i 1 ceba. I una picadeta d'all i julivert.
1. Primer de tot mesuro els ingredients: la farina en un bol,
l’aigua en el got, i el llevat sec de forner.
2. Poso en un bol gran la meitat de la farina, hi afegeixo el
llevat sec i seguidament la meitat del got d’aigua tèbia (a uns 35 graus
aproximadament). Ho treballo amb una cullera de fusta que quedi ben barrejat.
Tapo amb farina i a sobre un drap. Ho deixo reposar una bona estona per fer la
primera fermentació. (una hora)
3. Afegeixo la farina restant junt
amb l’aigua restant a la massa, la treballo una mica amb les mans fins que sigui
una bola consistent.
4. Ara espolsem la bola de la massa
amb farina, la tapo i la deixo reposar una hora o fins que hagi augmentat la
seva mida (a l’estiu amb una hora n’hi ha prou, a l’hivern cal més estona i
deixar en un lloc tebi).
5. Estiro la bola damunt el marbre
amb farina ajudant-nos d’un rodet de fusta. Posem la massa damunt la placa de
forn prèviament untada amb oli d’oliva (amb paper de forn va molt millor perquè
no s’enganxi). Tapo i deixo reposar una estona. Jo avui he deixat la massa unes
2 horetes perquè era per sopar i ho he fet a mitja tarda. Això ha ajudat a que
pugés una mica més i fos una mica més esponjosa. La veritat és que ha quedat en
un bon punt. Si la volem prima i cruixent només ha de reposar 10 minuts i
espolsar la placa de forn amb semolina..
6. Una estoneta abans de
menjar-nos-la, poso el forn a escalfar molt fort, a uns 250 graus de dalt i de
sota.
7. He destapat la massa, l’he untat
amb una mica d’oli i l’he posat al forn ben calent durant 5 minuts. He tret la
safata del forn i aleshores he farcit amb la ceba confitada i els camagrocs que
prèviament els he saltejat amb oli en una paella.
8. La clau és posar ràpidament la
pizza dins el forn a màxima escalfor i durant uns 10 minuts aproximadament.
Just segons abans jo espolso amb aigua la base del forn per crear vapors.
9. Finalment es pot espolsar una
mica d’orenga per sobre un cop la traiem del forn.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!