Menú

16 d’oct. 2020

Pizza de camagrocs i ceba confitada

 


Dificultat

Mitjana

Temps de preparació

Temps de cocció

2h

15’

Cost per ració

Una pizza per 3 persones

2€

6€

 Continuo amb aquesta cuina de tardor, aquests bolets que ens venen frescos de les muntanyes, i que donen molt joc per a la cuina. Avui he fet una pizza amb camagrocs, l'he combinat amb una ceba confitada. He aconseguit una pizza exquisita, i amb una presentació ben bonica. Proveu de fer massa de pizza a casa, porta feina però no és complicat. Només cal comptar amb els tempus de descans de la massa i ja està. 

Ingredients per una pizza mitjana (3 persones):  300 grams de farina de força, 4 grams de llevat sec de forner (o un sobret), 1 got d’aigua, mitja culleradeta de sal, un raig d’oli d’oliva 

Per farcir la pizza, avui: 300 grams de camagrocs i 1 ceba. I una picadeta d'all i julivert.

1.      Primer de tot mesuro els ingredients: la farina en un bol, l’aigua en el got, i el llevat sec de forner.

2.     Poso en un bol gran la meitat de la farina, hi afegeixo el llevat sec i seguidament la meitat del got d’aigua tèbia (a uns 35 graus aproximadament). Ho treballo amb una cullera de fusta que quedi ben barrejat. Tapo amb farina i a sobre un drap. Ho deixo reposar una bona estona per fer la primera fermentació. (una hora)

3.     Afegeixo la farina restant junt amb l’aigua restant a la massa, la treballo una mica amb les mans fins que sigui una bola consistent.

4.     Ara espolsem la bola de la massa amb farina, la tapo i la deixo reposar una hora o fins que hagi augmentat la seva mida (a l’estiu amb una hora n’hi ha prou, a l’hivern cal més estona i deixar en un lloc tebi).

5.     Estiro la bola damunt el marbre amb farina ajudant-nos d’un rodet de fusta. Posem la massa damunt la placa de forn prèviament untada amb oli d’oliva (amb paper de forn va molt millor perquè no s’enganxi). Tapo i deixo reposar una estona. Jo avui he deixat la massa unes 2 horetes perquè era per sopar i ho he fet a mitja tarda. Això ha ajudat a que pugés una mica més i fos una mica més esponjosa. La veritat és que ha quedat en un bon punt. Si la volem prima i cruixent només ha de reposar 10 minuts i espolsar la placa de forn amb semolina..

6.     Una estoneta abans de menjar-nos-la, poso el forn a escalfar molt fort, a uns 250 graus de dalt i de sota.

7.     He destapat la massa, l’he untat amb una mica d’oli i l’he posat al forn ben calent durant 5 minuts. He tret la safata del forn i aleshores he farcit amb la ceba confitada i els camagrocs que prèviament els he saltejat amb oli en una paella.

8.     La clau és posar ràpidament la pizza dins el forn a màxima escalfor i durant uns 10 minuts aproximadament. Just segons abans jo espolso amb aigua la base del forn per crear vapors.

9.     Finalment es pot espolsar una mica d’orenga per sobre un cop la traiem del forn.

Bon profit!






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!