Dificultat |
Mitjana |
Temps temps repòs |
2 hores 12 hores |
Cost per ració |
7,50€ |
He de dir que aquest pollastre
és molt típic de fer per Nadal a casa, cada cuinera té el seu truc però
bàsicament no hi poden faltar les prunes i els pinyons. Recordo que la padrina
hi posava alguna pastanaga i la mare algun tomàquet. Jo hi poso orellanes que
li donen un toc diferent, bonic i gustós. Però és un pollastre tant bo i gustós que es pot fer tot l'any.
Ingredients per unes 4/5 persones: 1 pollastre de corral (d’uns 3 kg. aproximadament),
2 cebes seques, 4 o 5 dents d’all, una branca de canyella, un grapat de boletes
de pebre negra, un parell de fulles de llorer, oli d’oliva, pebre negre en
pols, sal, mig got de brandi, mig got de vi blanc (o vi ranci o cava), pinyons
(uns 40/50 grams), prunes amb pinyol (uns
grams), orellanes (uns grams).
He demanat a la parada de pollastres que em
tallin el pollastre a octaus. És com va millor per després servir a taula ja
que el pollastre de corral és molt gran.
1) Primer
de tot netejo el pollastre bé, tallant tot el que vegi lleig, i sota l’aigua ben
net, el deixo escórrer i l’asseco amb un drap net de cuina. Després poso els pinyons en un got amb aigua que els cobreixi bé per tal d'hidratar-los.
2) Pelo
i tallo la ceba a trossos mitjanets. Pelo els alls i els tallo per la meitat i
reservo.
3) Poso
en una cassola ample al foc amb un raig d’oli d’oliva.
4) Salpebro els trossos de pollastre i faig daurar-lo.
El faig coure a foc mig i el vaig girant. A mi em va millor anar-los fent per
parts i deixo els trossos daurats en un bol gran
5) Quan
el pollastre està ben daurat (això ens pot portar una estoneta, aproximadament
mitja horeta), el trec de la cassola
6) Trec
l’excès d’oli perquè no em quedi tan greixós i en deixo un poquet perquè es
puguin fer els següents ingredients i que són...
7) Les
cebes i els alls, els faig coure a foc lent durant uns 10 minuts junt amb la
canyella, el llorer i les boletes de pebre negra.
8) Torno
el pollastre a la cassola, apujo el foc i aboco el brandi i el vi. Tapo i deixo
coure a foc mig uns 12 minuts.
9) En
aquest moment afluixo el foc i aboco aigua calenta perquè el pollastre estigui
ben hidratat per la següent cocció i que serà la més llarga.
10) Tapem
i a foc lent deixem coure el pollastre durant una hora. De tant en tant vigilo
el nivell de suc perquè si cal, n’afegeixo.
11) Quan
ha passat aquesta hora, aboquem els pinyons hidratats (sense l'aigua), les prunes i les orellanes,
barregem bé i deixem coure 15 minuts més. Rectifico de sal, si cal. El temps de
cocció també depèn de la mida del pollastre però aproximadament és aquesta. En
alguns casos fa falta un xic més. Jo vaig mirant com va quedant la carn.
12) I
ja està, a reposar tapat unes hores. Jo el faig el dia abans, el deixo reposar tota
la nit i l’endemà els sabors són més intensos.
13) El
poso al foc abans de servir a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!