Dificultat |
Mitjana |
Temps |
1 hora |
Cost per tot el braç Cost per persona |
2,80 0,55€ |
Algun cop has pensat en fer
aquests braços de gitano tan bonics que venen a les pastisseries? Doncs sí, amb
molt pocs ingredients i pocs diners pots fer un braç de gitano ben bo i bonic.
Potser costa una mica enrotllar-lo i donar-li la forma però anima’t a fer-lo i
ja veuràs què bé et quedarà. T’ho explico pas a pas perquè no perdis detall.
Ingredients per un braç per unes 4/5
persones:
4 ous, 120 grams de sucre, 120 grams de
farina, 1 pessic de sal, i uns 8 grams de llevat en pols.
Pel farcit de nata: 350 ml. De nata
per muntar i 40 grams de sucre de llustre
Faig:
la
nata de pastisseria: (link del bloc) és el primer que faig, aquí sota et passo el link on explico amb tot
detall. Igualment, resumeixo: munto la nata amb unes barilles, quan estigui quasi a
punt hi afegeixo el sucre llustre i continuo batent. Reservo a la nevera..
link 👉 muntar nata pastissera
La
planxa de pa de pessic del braç de gitano:
1)
Poso el forn a escalfar (a uns 160 graus)
tant a dalt com a sota.
2)
Separo rovells i clares. Munto les clares amb un pessic de sal fins que
estiguin a punt de neu i reservo.
3)
En un bol barrejo els rovells amb el sucre i bato
molt bé fins que quedi una textura molt cremosa. Si es fa amb la batedora
elèctrica calen uns 5/6 minuts. Afegeixo la farina tamisada amb el llevat incorporat i
remeno bé. Veuràs que queda una pasta molt espessa però després ja s’afluixarà
més.
4)
Per últim afegeixo als rovells les clares muntades
molt a poc a poc i amb compte de mantenir aquesta textura esponjosa. Ho faig
amb una llengua pastissera i amb moviments de sota a dalt com si emboliquessis
i amb molta delicadesa i suavitat.
5)
Aboco aquesta massa sobre una safata amb paper de
forn. Ho aplano amb la llengua pastissera. Ha de quedar una massa prima, d’un
dit de gruix aproximadament.
6)
A coure al forn a 180 graus aquest cop per sota i
per sobre uns 10 minuts. Es fa per totes dues bandes perquè es cogui més ràpid
i perquè no cal que ens pugi com quan fem un pa de pessic. Paro el forn i deixo
que s’atemperi. No espero a que es refredi i quan ja es pot manipular, agafo el
pa de pessic, procurant que tingui una forma rectangular (si cal tallo amb un
ganivet fi donant-li la forma). El giro de l’altra banda, m’ajudo d’una safata
i trec el paper de forn amb compte. Ara agafo un drap de roba ben net i el poso
sobre de la planxa i li dono la forma de pa de pessic enrotllant-lo sobre sí
mateix. Ara el deixo refredar així enrotllat i amb el drap.
7)
Quan la planxa de pa de pessic és freda la
desenrotllo i la farceixo amb la nata i ara torno a enrotllar ja definitivament.
Cal posar la nata al centre ja que quan enrotllo tendeix a expandir-se i
sortir-se. Aquest és, potser, el moment on cal tenir més delicadesa i compte.
Poso damunt una safata per servir i espolso sucre de llustre per sobre. Deso a
la nevera fins abans de servir a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!