26 de febr. 2021

Braç de gitano amb nata

 


 

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per tot el braç

Cost per persona

2,80

0,55€

 

Algun cop has pensat en fer aquests braços de gitano tan bonics que venen a les pastisseries? Doncs sí, amb molt pocs ingredients i pocs diners pots fer un braç de gitano ben bo i bonic. Potser costa una mica enrotllar-lo i donar-li la forma però anima’t a fer-lo i ja veuràs què bé et quedarà. T’ho explico pas a pas perquè no perdis detall.

 

Ingredients per un braç per unes 4/5 persones:  

4 ous, 120 grams de sucre, 120 grams de farina, 1 pessic de sal, i uns 8 grams de llevat en pols.

 

Pel farcit de nata: 350 ml. De nata per muntar i 40 grams de sucre de llustre

 

Faig:

la nata de pastisseria: (link del bloc) és el primer que faig, aquí sota et passo el link on explico amb tot detall. Igualment, resumeixo: munto la nata amb unes barilles, quan estigui quasi a punt hi afegeixo el sucre llustre i continuo batent. Reservo a la nevera..

link 👉      muntar nata pastissera

La planxa de pa de pessic del braç de gitano:

1)    Poso el forn a escalfar (a uns 160 graus) tant  a dalt com a sota.

2)    Separo rovells i clares. Munto les clares amb un pessic de sal fins que estiguin a punt de neu i reservo.

3)    En un bol barrejo els rovells amb el sucre i bato molt bé fins que quedi una textura molt cremosa. Si es fa amb la batedora elèctrica calen uns 5/6 minuts. Afegeixo  la farina tamisada amb el llevat incorporat i remeno bé. Veuràs que queda una pasta molt espessa però després ja s’afluixarà més.

4)    Per últim afegeixo als rovells les clares muntades molt a poc a poc i amb compte de mantenir aquesta textura esponjosa. Ho faig amb una llengua pastissera i amb moviments de sota a dalt com si emboliquessis i amb molta delicadesa i suavitat.

5)    Aboco aquesta massa sobre una safata amb paper de forn. Ho aplano amb la llengua pastissera. Ha de quedar una massa prima, d’un dit de gruix aproximadament.

6)    A coure al forn a 180 graus aquest cop per sota i per sobre uns 10 minuts. Es fa per totes dues bandes perquè es cogui més ràpid i perquè no cal que ens pugi com quan fem un pa de pessic. Paro el forn i deixo que s’atemperi. No espero a que es refredi i quan ja es pot manipular, agafo el pa de pessic, procurant que tingui una forma rectangular (si cal tallo amb un ganivet fi donant-li la forma). El giro de l’altra banda, m’ajudo d’una safata i trec el paper de forn amb compte. Ara agafo un drap de roba ben net i el poso sobre de la planxa i li dono la forma de pa de pessic enrotllant-lo sobre sí mateix. Ara el deixo refredar així enrotllat i amb el drap.

7)    Quan la planxa de pa de pessic és freda la desenrotllo i la farceixo amb la nata i ara torno a enrotllar ja definitivament. Cal posar la nata al centre ja que quan enrotllo tendeix a expandir-se i sortir-se. Aquest és, potser, el moment on cal tenir més delicadesa i compte. Poso damunt una safata per servir i espolso sucre de llustre per sobre. Deso a la nevera fins abans de servir a taula.

 

 

Bon profit!



munto la nata:


separo clares i rovells:





























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!