25 de març 2020

macarrons amb beixamel i ceba






Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
0,60€


Aquests macarrons són molt senzills, simplement es tracta de saber fer una beixamel i jo hi afegeixo un cop fets ceba amb un toc caramelitzat que li dona molt sabor. T'animo que els facis. 

Ingredients per unes 4/5 persones:  500 grams de macarrons, 3 litres de llet, 200 grams de mantega, unes 5 o 6 cullerades de farina, 1 ceba gran, nou moscada, sal, oli d’oliva i formatge ratllat (opcional)

1)     Primer de tot, el que jo faig és bullir els macarrons al dente, escorre’ls i els reservo en un cossi amb aigua freda perquè mantinguin la textura ideal (forta, al dente)
2)    Ara faré la beixamel. Poso la llet a escalfar. En una olla fonda hi poso a fondre la mantega a daus grans, hi afegeixo la farina i vaig remenant fins que es formi una pasta espessa. En aquest punt hi vaig afegint la llet calenta i remenant bé per evitar els grumolls.
3)    En aquest punt i quan tinc la beixamel més líquida la salo i ratllo nou moscada per sobre, la quantitat, al gust.
4)    Vaig treballant la salsa. He d’aconseguir tenir una beixamel cremosa com si es tractés d’una crema  suau més aviat líquida. Després, hem de pensar, que ja s’espessirà quan refredi.
5)    Apart en una paella amb oli d’oliva fregeixo la ceba prèviament triturada i a foc lent. Quan tingui un color daurat paro el foc.
6)    Barrejo els macarrons escorreguts amb la beixamel (sóc ben generosa amb la quantitat de beixamel, més val que en sobri pas que en falti) i a més a més la ceba.
7)    Poso tot en una safata per anar al forn i gratino (uns 15minuts). Acasa ens agrada gratinar-ho amb formatge ratllat per sobre (avui parmesà)

La clau d’aquesta recepta? El toc de ceba caramel·litzada li dona un sabor molt especial.

Bon profit!

ingredients 

bullo els macarrons

la mantega a desfer-se




pico la ceba



afegeixo la farina


en aquest punt

afegeixo la llet (calenta)



barrejo els macarrons





i afegeixo la ceba caramelitzada

i al forn uns 15'


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!