Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
0,70€
|
Ingredients per unes 4 persones: 400 grams d’espaguetis, 10 xampinyons, 4 alls
tendres, 1 ceba tendra gran, mitja cervesa, 1 gra d’all, oli d’oliva i sal.
1) Poso
els espaguetis a bullir en força aigua durant els minuts que marqui el paquet,
jo habitualment ho cóc un parell de minuts menys perquè m’agrada la pasta al
dente. Solc usar pasta integral i avui la cóc uns 7 minuts
2) Mentre
bull la pasta, tallo la ceba tendra ben petita i la poso a fregir en una paella
amb oli d’oliva. Mentre es fa tallo ben petit l’all tendre i la dent d’all.
3) Passo
a netejar els xampinyons, ben nets i talladets a trossets petitons.
4) Afegeixo
els alls a les cebes i cóc uns 5 minuts més. Salpebro al gust. Hi aboco mitja
cervesa (uns 150 ml. Aproximadament). Tot i que si no es té cervesa va molt bé
també un vi blanc o cava.
5) Deixo
coure uns 10 minuts més. Si t’hi fixes veuràs que la salsa s’ha reduït força.
És la idea. Després quedarà una salsa espessa i suau.
6) HO
passo a un pot fondo i li passo el turmix fins que tingui una bona textura.
7) Ja
tinc feta la salsa. Serveixo la pasta amb la salsa apart en un bol i formatge
parmesà apart.
Bon profit!
Aquesta recepta és la típica que es fa rapidet, es
tracta d’anar tallant i coent els ingredients mentre la pasta es fa. Pots arribar
a tenir-ho tot ok en vint minutets.
Pim-pam.
![]() |
els ingredients |
![]() |
tallem les cebes i els alls |
![]() |
coem la ceba |
![]() |
hi afegim els alls |
![]() |
afegir els xampinyons |
![]() |
avui una mica d'oli picant |
![]() |
i cervesa |
![]() |
coure una estona fins reduir |
![]() |
passar el turmix |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!