Menú

6 de maig 2021

Amanida de mongeta i xampinyons

 


 

Dificultat

Fàcil

Temps

30’

Cost per ració

2€

 

Sabies que els xampinyons aporten molt poques calories? I la mongeta verda cuita és ideal per a bones digestions. Tot això fa que aquesta amanida sigui ideal per un sopar lleuger.

Ingredients per unes 2 persones:  unes fulles d’enciam tipus roure, 500 grams de mongeta verda, 300 grams de xampinyons, mig alvocat, i una llimona. Alguna altra cosa per decorar (un tomàquet cirerol, o un rave o algunes olives negres...).

Per la vinagreta clàssica: oli d’oliva, sal, pebre negre i vinagre.

1)    Primer de tot netejo les verdures. L’enciam li passo un parell de cops d’aigua i centrifugo amb aquells aparells manuals que van tan bé per les amanides. Tallo la mongeta a tires

2)    Coc la mongeta al vapor uns 10 minuts. Aturo el foc i deixo refredar. La intenció és obtenir unes verdures fetes al dente.

3)    Mentre netejo els xampinyons, els tallo laminats i deixo en un bol ruixats amb suc de llimona perquè no es tornin negres.

4)    Tallo mig alvocat.

5)    Abans de sopar, munto el plat així: una base d’enciam trocadero i a sobre la mongeta, els xampinyons i l’alvocat tallat..

6)    Faig la vinagreta com sempre, aboco oli d’oliva, sal, pebre i vinagre al gust dins un pot i xinxollo bé perquè es barregi tot.

7)    Serveixo amb la vinagreta per sobre.

Bon profit!

 

Un truc: què faig amb l’altre mig alvocat? Doncs perquè es conservi en bon estat i no perdi el color verd i ennegreixi, faig el següent: deixo el pinyol dins la meitat que desaré, i en un taper aboco aigua i suc de llimona. També puc ruixar la part de l’alvocat. Deixo l’alvocat cap avall submergit en aquesta aigua. I se’m mantindrà en bon estat uns dies








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!