Tofu dur marinat i arrebossat
Dificultat |
Mitjana |
Temps de maceració temps de preparació |
5 hores 1 hora |
Cost per ració |
1,60€ |
Una recepta original, feta amb tofu
extra dur (el pots trobar a les botigues orientals), i que resulta molt bona,
saborosa i amb un alt contingut de proteïna vegetal.
Ingredients per unes 2/3 persones: una peça de tofu extra dur (uns 500 grams), oli d’oliva i cebollí fresc per
decorar
Per la marinada: 5 culleradetes de
salsa de soja i mitja cullerada d’espècies: coriandre gingebre, pebre negre, pebre de
sichuan, canyella, fonoll), 4 grans d’all
Per l’arrebossat: mitja tassa de farina
de blat de moro, 4 cullerades de farina de blat, una tassa de pa ratllat
Per la salsa per
acompanyar: quatre culleradetes de postres de : oli de sèsam salsa de tomàquet, vinagre d’arròs
(o un altre vinagre suau), farina de blat de moro dissolta en 8 cullerades d’aigua
i una tassa de la marinada del tofu (aprofitem).
1.
Primer de tot fem la marinada, pico els grans d’all
ben petits. En un bol afegeixo tots els ingredients de la marinada: la salsa de
soja, les espècies i l’all picat. Remeno bé
2.
En un taper poso el tofu tallat a làmines gruixudes (o
a tires gruixudes) i pinto el tofu amb la marinada.
3.
Afegeixo una mica d’aigua, just per cobrir-lo
4.
Tapo el taper i el deixo a la nevera unes 4 o 5 hores
com a mínim. Jo el deixo d’un dia per l’altre (tota una nit per exemple).
5.
L’endemà o quan el tofu ja està marinat preparo l’arrebossat.
6.
En un bol poso les farines i les treballo fins que
tinc una massa suau i homogènia. Ha de quedar cremosa. En un altre bol poso el pa ratllat.
7.
Escorro el tofu i reservo el líquid de la marinada.
8.
Passo les peces de tofu primer una capa de farina de blat de moro, després per la pasta cremosa de les
farines i després pel pa. Les anem deixant en un plat.
9.
Preparo la salsa. Poso en un cassó per anar al foc l’oli
de sèsam i afegeixo el tomàquet, el vinagre i el líquid de la marinada i a foc
lent remoc bé que quedi tot ben integrat.
10.
Quan espessi aturo el foc
11.
Fregeixo amb oli abundant el tofu i deixo en un plat
amb paper de cuina perquè deixi anar l’oli.
12.
Serveixo el tofu amb la salsa per sobre i decoro amb
cebollí picat
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!