Menú

1 d’oct. 2021

Lemon Pie (pastís de llimona i merenga italiana)

 



Dificultat

Mitjana

Temps

2 hores i repòs

Cost per ració

0,30€


Ingredients per un pastís per unes 6/8 persones:  

per la base del pastís: 250 grams de farina, 125 grams de mantega, 100 grams de sucre glacé, 2 iemes d’ou, 1 culleradeta de ratlladura de llimona i un pessic de sal (o llevat).

per la crema de llimona: mig litre d’aigua, 2 llimones, 50 grams de maizena, 5 iemes d’ou i 80 grams de sucre

per la merenga italiana: 150 grams de sucre i 5 clares d’ou

En total necessito 7 ous dels quals em sobraran 2 clares (puc afegir les clares per fer la merenga i la quantitat de sucre que necessito proporcionalment, és a dir: 60 grams més)


1.      Primer de tot,  vaig a mesurar bé els ingredients.

2.      Per la base del pastís: en un bol posa la farina i al mig la mantega a punt cremós, el sucre, les iemes, la ratlladura de llimona i el polsim de sal Barreja bé i amassa amb les mans fins aconseguir una massa homogènia. Quan tinguis una bola ben feta, la tapes i la deses a la nevera durant una mitja horeta.

3.      Posa el forn a escalfar a uns 180 graus. Prepara un motlle rodó d’uns 26 cm de diàmetre. Poses la bola de la massa damunt el marbre i l’estens una mica posant-hi un paper de forn a sobre. Passes la massa damunt el motlle i amb les mans vas estenent la massa fins que cobreixi tota la base i les parets. Retalles el sobrer i ho tornes a colocar en una altra banda. 

4.      En aquests moments és important el següent pas, poso un paper de forn dins la base del pastís i a sobre hi coloco cigrons perquè així amb el pes la massa no pujarà. 

5.      Poso la massa al forn durant uns 20 minuts a 180 graus.

6.      Trec del forn (ha d’estar lleugerament daurada) i deixo refredar.

           

            Ara vaig a fer la crema de llimona

1.      Escalfo l’aigua en una olleta. Ratllo la pell de les llimones i les aparto. Extrec el suc de les llimones. I dins un bol barrejo el suc de les llimones amb el sucre i la maicena procurant que no hagi grumolls. Ho afegeixo a l’aigua ja tèbia i vaig treballant la crema a foc mig. Jo ho treballo amb unes varilles d’aquelles de muntar clares a mà.

2.      Separo les clares dels rovells i deso les clares a la nevera amb un pessic de sal

3.      Quan espessi, afegeixo les iemes i la ratlladura de les llimones i segueixo remenant. Pots usar una cullera de fusta.

4.      Aquest pas és fonamental fer-lo bé, ja que cal aconseguir una crema espessa. Apago el foc i deixo refredar en un bol.

             Ara vaig a muntar la merenga

1.      Bato les clares amb unes varilles elèctriques i quan comencen a estar blanques i comencen a muntar, vaig afegint el sucre a poc a poc. No paro de batre fins aconseguir una merenga forta. Veuràs que es van fent dibuixos. La  merenga està a punt quan, en girar el pot, no cau i s’aguanta ferma. A més en retirar les varilles forma un pic.

             anem a muntar el pastís:

1.      Trec la base del motlle i la coloco damunt un plat pla o una safata per pastissos.  És important tenir els ingredients freds (si no ho fas de seguida desa la merenga a la nevera). 

2.      Omplo amb la crema de llimona dins la base del pastís.

3.      poso el forn a escalfar a uns 180 graus però només el de dalt (el gratinador)

4.      A continuació cobreixo amb la merenga i

5.      Poso a gratinar 5 minuts (compte que no es cremi) . Només vull aconseguir un color dauradet perquè sigui més bonic.

6.      Trec del forn, deixo refredar a temperatura ambient i després deso a la nevera fins el moment de menjar.

 Bon profit!
















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!