Menú

16 de des. 2022

Canelons de fricandó

 


canelons de fricandó de vedella


Fas massa quantitat de fricandó de vedella?. Fes-ne canelons. La veritat, uns canelons gustosos, gourmet, i que fan molta festa. Vols que t'ho expliqui ?? 

 

  

Dificultat

Mitjana

Temps pel farcit

Temps per muntar, fer beixamel i muntar

temps per gratinar

 

1 hora

2 hores

20’

Cost per ració (4 canelons per ració)

he fet 50 unitats (unes 12 racions)

1,20€


Ingredients per uns 50 canelons
 

Pel fricandó1 kg de vedella talladeta per a fricandó (filets petits), 50 grams de moixernons secs, 2 cebes mitjanes, 2 o 3 tomàquets naturals vermells, 1 got petit de vi blanc (o cava), una mica de brandi, oli d’oliva, sal, aigua (o brou) i farina.

Per la picada del fricandó:  2 grans d’all, julivert, ametlles torrades i, opcional: xocolata, carquinyolis, pinyons

Per muntar els canelons i acabat amb beixamel: farina, llet,, nou moscada, sal , pebre blanca,  50 plaques de pasta de canelons i formatge per gratinar.

 1)            Primer de tot cuino el fricandó  (dia 1) , tranquil·lament i a foc lent. Pots mirar la meva recepta de fricandó en el següent enllaç:

 Fricandó de vedella amb moixernons

2)            Deixo reposar el fricandó tot una nit i l’endemà (dia 2) el trinxo (pots fer-ho amb un minipimer o amb un estri manual, el que tinguis per casa. Queda una textura millor si evités el minipimer.

 3)            Aleshores poso tota la carn picada en una paella amb oli calent i l’escalfo una mica.

 4)            Afegeixo farina fins que aconsegueixi una massa espessa. Ho amoroseixo amb una mica de llet (i miro la textura). Ha de quedar una massa fina, espessa i enganxosa.

5)            Passo la massa a una mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en tens ho pots posar en un bol.

6)            quan és fred ho poso a nevera a reposar tot una nit

 L’endemà  (dia 3) farceixo els canalons

1)            bullo la pasta (uns 12 minut), l’estenc damunt un drap net i amb la mànega pastissera vaig farcint els canalons. Els tanco bé i sello.

 Cobrir amb beixamel: t’ho explico ràpidament però pots consultar la meva recepta al següent link;

 beixamel

1)            faig una beixamel com sempre, poso mantega en una olla i quan estigui desfeta hi aboco farina, remeno i vaig abocant llet calenta i batent bé per desfer els grumolls. Salpebro al gust i ratllo nou moscada.

2)           I passo a posar un llit de beixamel, els canelons i a sobre cobreixo amb la beixamel.

3)           Espolso amb formatge ratllat

 

Bon profit!

 































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!