canelons de fricandó de vedella
Fas massa quantitat de fricandó de vedella?. Fes-ne canelons. La veritat, uns canelons gustosos, gourmet, i que fan molta festa. Vols que t'ho expliqui ??
Dificultat |
Mitjana |
Temps pel farcit Temps per muntar, fer beixamel i muntar temps per gratinar |
1 hora 2 hores 20’ |
Cost per ració (4 canelons per ració) he fet 50 unitats (unes 12 racions) |
1,20€ |
Ingredients per uns 50 canelons:
Pel fricandó: 1 kg de vedella talladeta per a fricandó
(filets petits), 50 grams de moixernons secs, 2 cebes mitjanes, 2 o 3 tomàquets
naturals vermells, 1 got petit de vi blanc (o cava), una mica de brandi, oli
d’oliva, sal, aigua (o brou) i farina.
Per la picada del fricandó: 2 grans d’all, julivert, ametlles torrades i,
opcional: xocolata, carquinyolis, pinyons
Per muntar els canelons i acabat amb beixamel:
farina, llet,, nou moscada, sal , pebre blanca, 50 plaques de pasta de canelons i formatge per
gratinar.
1) Primer de tot cuino el fricandó (dia 1) , tranquil·lament i a foc lent. Pots mirar la meva recepta de fricandó en el següent enllaç:
Fricandó de vedella amb moixernons
2)
Deixo reposar el fricandó
tot una nit i l’endemà (dia 2) el trinxo (pots fer-ho amb un minipimer o amb un
estri manual, el que tinguis per casa. Queda una textura millor si evités el minipimer.
3) Aleshores poso tota la carn picada en una paella amb oli calent i l’escalfo una mica.
4) Afegeixo farina fins que aconsegueixi una massa espessa. Ho amoroseixo amb una mica de llet (i miro la textura). Ha de quedar una massa fina, espessa i enganxosa.
5)
Passo la massa a una
mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en tens ho pots
posar en un bol.
6)
quan és fred ho poso a
nevera a reposar tot una nit
L’endemà (dia 3) farceixo els canalons
1)
bullo la pasta (uns 12
minut), l’estenc damunt un drap net i amb la mànega pastissera vaig farcint els
canalons. Els tanco bé i sello.
Cobrir amb beixamel: t’ho explico ràpidament però pots consultar la meva recepta al següent link;
1)
faig una beixamel com
sempre, poso mantega en una olla i quan estigui desfeta hi aboco farina, remeno
i vaig abocant llet calenta i batent bé per desfer els grumolls. Salpebro al
gust i ratllo nou moscada.
2)
I passo a posar un llit
de beixamel, els canelons i a sobre cobreixo amb la beixamel.
3)
Espolso amb formatge
ratllat
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!