Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
2,50€
|
L'albergínia és bàsicament aigua (més d'un 90% i conté molt poques proteïnes i gens de greix. És una bona verdura i té molt pes en la cuina mediterrània i per suposat en la cuina vegetariana o vegana. Per evitar la seva agror es recomana en moltes de les seves receptes salar-la i deixar-la suar una estona. I te tres propietats que la fan molt interessant: és antioxidant (millora l'activitat cel·lular), és depurativa (conté fibra) i diürètica.
Ingredients per unes 4 racions: 4 albergínies
mitjanes (1400 grams), 2 paquets de formatge mozarel·la di búfala o burrata (uns
400 grams), 1 safata d’alfàbrega fresca (uns 40 grams), un tros de formatge
parmesà ratllat (o grana padano), oli d’oliva, sal, pebre, un grapat de pinyons
i un de nous i 3 dents d’all.
1) Poso
el forn a escalfar a uns 180 graus.
2) I
mentre s’escalfa, faré la salsa de pesto. Com? Fàcil. Ratllo el formatge
parmesà (no massa perquè és per donar-li un toc a la salsa de pesto). Després netejo les fulles d’alfàbrega i trec
les tiges, les vaig col·locant en un pot fondo per després passar-hi el turmix,
trinxo les dents d’all, i les aboco al pot amb l’alfàbrega, amb les nous, els
pinyons i un polsim de sal. Trituro força fins que estigui tot ben trinxat i
afegeixo l’oli d’oliva fins que agafi un bon volum. Aboco en un bol la salsa i
li barrejo el parmesà ratllat. Deso a la nevera.
3) Poso
un paper de forn en un parell de safates per anar al forn. Netejo les
albergínies i les tallo a rodanxes no massa primes (un dit d’ample). Els faig
un parell o més talls amb un ganivet sobre la superfície, les salo i rego amb
oli d’oliva i les poso al forn durant uns 15 minuts a coure.
4) Mentre
es fan les albergínies aprofito per tallar el formatge a rodanxes, i preparo el
pa ratllat per tenir-ho tot a mà a l’hora de muntar el pastís.
5) Trec
les albergínies i ara munto el plat. Com? Agafo un safata per anar al forn (amb
la que serviré el pastís).
6) Començo
posant una 1a capa de pa ratllat, a sobre col·loco les rodanxes d’albergínia
més grans que hagi, a sobre hi poso salsa de pesto i ho estenc, a sobre el
formatge italià (mozarela o burrata). I torno a començar amb albergínia, pesto,
burrata... fins que acabi les capes. Avui me n’han sortit 4 de capes. Acabo amb
la burrata i per sobre cobreixo amb pa ratllat.
7) Ho
poso al forn a coure uns 15 minuts a uns 180 graus.
8) Avui
m’han sortit uns 12 grupets o munts. Amb 3 per persona n’hi ha prou ja que
atipa força.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!