Menú

12 de jul. 2019

pastís d’albergínia al pesto




Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
2,50€

L'albergínia és bàsicament aigua (més d'un 90%  i conté molt poques proteïnes i gens de greix. És una bona verdura i té molt pes en la cuina mediterrània i per suposat en la cuina vegetariana o vegana. Per evitar la seva agror es recomana en moltes de les seves receptes salar-la i deixar-la suar una estona. I te tres propietats que la fan molt interessant: és antioxidant (millora l'activitat cel·lular), és depurativa (conté fibra) i diürètica.

Ingredients per unes 4 racions: 4 albergínies mitjanes (1400 grams), 2 paquets de formatge mozarel·la di búfala o burrata (uns 400 grams), 1 safata d’alfàbrega fresca (uns 40 grams), un tros de formatge parmesà ratllat (o grana padano), oli d’oliva, sal, pebre, un grapat de pinyons i un de nous i 3 dents d’all.


1)     Poso el forn a escalfar a uns 180 graus.
2)    I mentre s’escalfa, faré la salsa de pesto. Com? Fàcil. Ratllo el formatge parmesà (no massa perquè és per donar-li un toc a la salsa de pesto).  Després netejo les fulles d’alfàbrega i trec les tiges, les vaig col·locant en un pot fondo per després passar-hi el turmix, trinxo les dents d’all, i les aboco al pot amb l’alfàbrega, amb les nous, els pinyons i un polsim de sal. Trituro força fins que estigui tot ben trinxat i afegeixo l’oli d’oliva fins que agafi un bon volum. Aboco en un bol la salsa i li barrejo el parmesà ratllat. Deso a la nevera.
3)    Poso un paper de forn en un parell de safates per anar al forn. Netejo les albergínies i les tallo a rodanxes no massa primes (un dit d’ample). Els faig un parell o més talls amb un ganivet sobre la superfície, les salo i rego amb oli d’oliva i les poso al forn durant uns 15 minuts a coure.
4)    Mentre es fan les albergínies aprofito per tallar el formatge a rodanxes, i preparo el pa ratllat per tenir-ho tot a mà a l’hora de muntar el pastís.
5)    Trec les albergínies i ara munto el plat. Com? Agafo un safata per anar al forn (amb la que serviré el pastís).
6)    Començo posant una 1a capa de pa ratllat, a sobre col·loco les rodanxes d’albergínia més grans que hagi, a sobre hi poso salsa de pesto i ho estenc, a sobre el formatge italià (mozarela o burrata). I torno a començar amb albergínia, pesto, burrata... fins que acabi les capes. Avui me n’han sortit 4 de capes. Acabo amb la burrata i per sobre cobreixo amb pa ratllat.
7)    Ho poso al forn a coure uns 15 minuts a uns 180 graus.
8)    Avui m’han sortit uns 12 grupets o munts. Amb 3 per persona n’hi ha prou ja que atipa força.

Bon profit!




ingredients

per fer el pesto 

els alls ben petits

tot excepte l'oli i el parmesà al pot


triturem i anem afegint l'oli d'oliva



hi barrejo el formatge ratllat

faig uns talls a la superfície

salo al gust

oli d'oliva i al forn

una base de pa ratllat

primer l'albergínia

segon: la salsa al pesto

l'estenc

i el formatge per sobre

vaig fent capes

i acabo amb pa ratllat

llestes per anar al forn

ben daurades


és boníssim







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!