28 de març 2020

macarrons amb tomàquets secs italians, all i alfàbrega fresca




Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
0,50€

Aquesta recepta l’he feta amb uns tomàquets secs que de Nàpols. Han quedat uns macarrons diferents i molt gustosos i, la veritat, és molt senzill de fer.

Ingredients per unes 4/5 persones:  500 grams de macarrons, 7/8 tomàquets secs italians, un got de salsa de tomàquet (natural), 1 ceba seca, 4 grans d’all, unes quantes fulles d’alfàbrega, , una mica de nou moscada, mig got de vi blanc, pebre vermell, orenga seca mòlta, sal i oli d’oliva. 

 Unes fulles d'alfàbrega i un grapat de nous, per servir al final i decorar.

Quant als macarrons: Si en tens d’aquells més grans obtindràs un plat més original i atractiu, però pots usar qualsevol tipus de pasta que no sigui farcida per donar-li més protagonisme a la salsa.

1)     Primer de tot i unes hores abans poso els tomàquets secs a hidratar en un bol coberts d’aigua calenta. La mida aproximada és a ull però han de quedar ben coberts i una mica més. Això farà que s’estovin. Jo avui els he deixat una hora però si pots deixar-los un parell d’hores millor.
2)    Poso a escórrer els tomàquets secs hidratats.
3)    Mentre, pico la ceba ben petita i les dents d’all. Les poso en una cassola amb un raig d’oli d’oliva a foc lent que es facin.
4)    Pico els tomàquets i els afegeixo a la ceba mig feta. Sofregeixo bé.
5)    Afegeixo el vi blanc, l’alfàbrega picadeta ben petita i coc uns 5 minuts a foc lent.
6)    Afegeixo la salsa de tomàquet amb les espècies ben picades: orenga, pebrot vermell, nou moscada i salpebro al gust. Deixo coure uns 5/10 minuts més a foc baix.
7)    En una olla apart bullo la pasta que quedi al dente, hi poso una fulla de llorer. Escorro i afegeixo a la cassola amb el sofregit. Barrejo bé.
8)    Es serveix amb un bol de nous picades que puc abocar per sobre i de decoració unes fulles d’alfàbrega fresques. Ja veuràs que resultarà un plat força lleuger i molt nutritiu.


Bon profit!


els ingredients, molt imporants les espècies

hidrato els tomàquets secs italians

tallo la ceba

 i els alls




sofregeixo ceba i all

bullo la pasta al dente



trituro els tomàquets hidratats

els afegeixo al sofregit


alfàbrega, salpebro


vi blanc

salsa de tomàquet

i les espècies 

ho afegeixo tot als tomàquets i barrejo bé.


1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!