Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1 hora
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Aquesta recepta l’he feta amb uns tomàquets
secs que de Nàpols. Han quedat uns macarrons diferents i molt
gustosos i, la veritat, és molt senzill de fer.
Ingredients per unes 4/5 persones: 500 grams de macarrons, 7/8 tomàquets secs italians,
un got de salsa de tomàquet (natural), 1 ceba seca, 4 grans d’all, unes quantes
fulles d’alfàbrega, , una mica de nou moscada, mig got de vi
blanc, pebre vermell, orenga seca mòlta, sal i oli d’oliva.
Unes fulles d'alfàbrega i un grapat de nous, per servir al final i decorar.
Quant als macarrons: Si en tens d’aquells més
grans obtindràs un plat més original i atractiu, però pots usar qualsevol tipus
de pasta que no sigui farcida per donar-li més protagonisme a la salsa.
1) Primer
de tot i unes hores abans poso els tomàquets secs a hidratar en un bol coberts
d’aigua calenta. La mida aproximada és a ull però han de quedar ben coberts i
una mica més. Això farà que s’estovin. Jo avui els he deixat una hora però si
pots deixar-los un parell d’hores millor.
2) Poso
a escórrer els tomàquets secs hidratats.
3) Mentre,
pico la ceba ben petita i les dents d’all. Les poso en una cassola amb un raig
d’oli d’oliva a foc lent que es facin.
4) Pico
els tomàquets i els afegeixo a la ceba mig feta. Sofregeixo bé.
5) Afegeixo
el vi blanc, l’alfàbrega picadeta ben petita i coc uns 5 minuts a foc lent.
6) Afegeixo
la salsa de tomàquet amb les espècies ben picades: orenga, pebrot vermell, nou moscada i salpebro al gust. Deixo coure uns 5/10 minuts més a foc
baix.
7) En
una olla apart bullo la pasta que quedi al dente, hi poso una fulla de llorer.
Escorro i afegeixo a la cassola amb el sofregit. Barrejo bé.
8) Es
serveix amb un bol de nous picades que puc abocar per sobre i de decoració unes
fulles d’alfàbrega fresques. Ja veuràs que resultarà un plat força lleuger i
molt nutritiu.
Bon profit!
 |
els ingredients, molt imporants les espècies |
 |
hidrato els tomàquets secs italians |
 |
tallo la ceba |
 |
i els alls |
 |
sofregeixo ceba i all |
 |
bullo la pasta al dente |
 |
trituro els tomàquets hidratats |
 |
els afegeixo al sofregit |
 |
alfàbrega, salpebro |
 |
vi blanc |
 |
salsa de tomàquet |
 |
i les espècies |
 |
ho afegeixo tot als tomàquets i barrejo bé. |
Molt bona recepta! Surten boníssims. Una abraçada.
ResponElimina