7 de juny 2019

Macarrons de la padrina (bolognesa i gratinats)





Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
40’
Temps de gratinar
15’
Cost per ració
0,70€

Ingredients per unes 4 persones:  500 grams de macarrons, 300 grams de tomàquet triturat natural, 80 grams de cansalada a tires, 4 salsitxes, 400 grams de carn picada barrejada meitat de vedella meitat de porc, 1 ceba gran, aigua (1 litre aproximadament), pebre vermell picant, un trosset de mantega, 2 grans d’alls, sal i pebre i oli d’oliva i 60 grams de formatge ratllat. (opcional) Per la picada: 1 dent d’all, polsim de sal, 5 o 6 ametlles (o algun altre fruit sec), 1 carquinyoli, unes fulles de julivert.

1)     Primer de tot preparo els ingredients. Peso els macarrons. Tallo les salsitxes, pico la ceba... si les carns són de bona qualitat òbviament tot resultarà molt més bo.
2)    En una paella aromatitzo amb un parell de dents d’all l’oli i els trec.
3)    Hi sofregeixo la ceba picada i quan agafi un color lleugerament daurat..
4)    Hi aboco les carns, totes 3, les barrejo i salpebro al gust i remeno bé. Això em portarà uns 10 minuts fins que vegi que les carns han quedat cuites
5)    Hi afegeixo el tomàquet triturat. Aquí un polsim de sucre per compensar l’acidesa que té. Ho deixo coure tot ben remenat uns 10 minuts a foc mig o foc lent i ...
6)    Afegeixo aigua calenta o brou calent. Quantitat ? mira, a ull, però més o menys una mica més del doble de líquid que de quantitat de pasta.  En aquest cas uns 1400ml per ex. Quan tot bulli és el moment de
7)    (això és opcional) Fer la picada i afegir-la a la cassola. Com faig la picada? Cada dia és diferent però bàsicament una dent d’all, sal, pico amb el morter, hi afegeixo una mica de julivert si en tinc, unes ametlles (si no en tinc doncs unes nous o pinyons o avellanes), un carquinyoli. HO pico tot amb la mà de morter i hi aboco unes cullerades de la salsa de la cassola que s’està fent perquè és dilueixi i ho aboco tot plegat a la cassola. Ara ja puc ...
8)    Afegir els macarrons, remenar bé i coure uns 8 minuts perquè quedin “al dente”. Tapem i deixo reposar una mica
9)    En aquest punt ja els tinc a punt per gratinar. Què faig jo? Mitja hora abans de servir-los poso el forn a escalfar a uns 180 graus de dalt i de baix. Poso els macarrons en una safata amb daus de mantega i formatge ratllat per sobre.  I els gratino durant uns 10 minuts. Serveixo.


Bon profit!


els ingredients (excepte la picada)


sofregeixo la ceba picada

les carns


ben cuites

afegeixo el tomàquet triturat


remeno bé tot i hi aboco més líquid

afegeixo els macarrons



a una safata per anar al forn

els daus de mantega

i a gratinar al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!