Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
40’
|
Temps de gratinar
|
15’
|
Cost per ració
|
0,70€
|
Ingredients per unes 4
persones: 500 grams de macarrons, 300 grams
de tomàquet triturat natural, 80 grams de cansalada a tires, 4 salsitxes, 400
grams de carn picada barrejada meitat de vedella meitat de porc, 1 ceba gran,
aigua (1 litre aproximadament), pebre vermell picant, un trosset de mantega, 2
grans d’alls, sal i pebre i oli d’oliva i 60 grams de formatge ratllat. (opcional)
Per la picada: 1 dent d’all, polsim de sal, 5 o 6 ametlles (o algun altre fruit
sec), 1 carquinyoli, unes fulles de julivert.
1)
Primer de tot preparo els ingredients. Peso
els macarrons. Tallo les salsitxes, pico la ceba... si les carns són de bona
qualitat òbviament tot resultarà molt més bo.
2)
En una paella aromatitzo amb un parell de
dents d’all l’oli i els trec.
3)
Hi sofregeixo la ceba picada i quan agafi
un color lleugerament daurat..
4)
Hi aboco les carns, totes 3, les barrejo i
salpebro al gust i remeno bé. Això em portarà uns 10 minuts fins que vegi que
les carns han quedat cuites
5)
Hi afegeixo el tomàquet triturat. Aquí un
polsim de sucre per compensar l’acidesa que té. Ho deixo coure tot ben remenat
uns 10 minuts a foc mig o foc lent i ...
6)
Afegeixo aigua calenta o brou calent.
Quantitat ? mira, a ull, però més o menys una mica més del doble de líquid que
de quantitat de pasta. En aquest cas uns
1400ml per ex. Quan tot bulli és el moment de
7)
(això és opcional) Fer la picada i
afegir-la a la cassola. Com faig la picada? Cada dia és diferent però
bàsicament una dent d’all, sal, pico amb el morter, hi afegeixo una mica de
julivert si en tinc, unes ametlles (si no en tinc doncs unes nous o pinyons o
avellanes), un carquinyoli. HO pico tot amb la mà de morter i hi aboco unes
cullerades de la salsa de la cassola que s’està fent perquè és dilueixi i ho
aboco tot plegat a la cassola. Ara ja puc ...
8)
Afegir els macarrons, remenar bé i coure
uns 8 minuts perquè quedin “al dente”. Tapem i deixo reposar una mica
9)
En aquest punt ja els tinc a punt per
gratinar. Què faig jo? Mitja hora abans de servir-los poso el forn a escalfar a
uns 180 graus de dalt i de baix. Poso els macarrons en una safata amb daus de
mantega i formatge ratllat per sobre. I
els gratino durant uns 10 minuts. Serveixo.
Bon profit!
![]() |
els ingredients (excepte la picada) |
![]() |
sofregeixo la ceba picada |
![]() |
les carns |
![]() |
ben cuites |
![]() |
afegeixo el tomàquet triturat |
![]() |
remeno bé tot i hi aboco més líquid |
![]() |
afegeixo els macarrons |
![]() |
a una safata per anar al forn |
![]() |
els daus de mantega |
![]() |
i a gratinar al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!