Menú

10 de nov. 2023

pa de pessic de moniato

 



Pa de pessic de moniato

  

Dificultat

Mitjana

Temps

Una hora

Cost per ració

0,40€

 

Un pa de pessic esponjós, contundent i molt saborós. El moniato li aporta suavitat i un color característic. Jo el faig quan m’han sobrat moniatos fets al forn. Queda molt bo.

  

Ingredients per unes x persones: 150 grams de puré de moniato, 130 grams de sucre moreno, 3 ous mitjans, 250 grams de farina de brioxeria, un polsim de sal, un sobre de llevat (16 grams), 60ml de llet, 50 grams de mantega fosa (o 50 ml d’oli de girasol), 1 cullerada de postres de canyella en pols.

         Una aportació extra: algunes persones afegeixen una culleradeta d’espècie de clau en pols, jo no n’hi poso però si t’agrada més aromatitzat queda molt bé.

 

1.       Primer de tot poso el forn a escalfar a uns 170 graus.

2.       Mesuro els ingredients i avui treballo amb dos bols: el dels ingredients “secs” i el dels ingredients “humits”

3.       En el bol (núm. 1.) dels ingredients secs barrejo la farina tamisada, el llevat, un polsim de sal, la canyella

4.       El l’altre bol (núm. 2) bato el sucre amb els ous fins que quedi blanquinós, afegeixo la mantega fosa, després la llet, segueixo batent i finalment afegeixo el moniato aixafat. Acabo de remenar tot bé

5.       Ara Afegiré els ingredients “secs” al bol dels humits. Agafo el bol 1 o bol dels ingredients secs i amb una cullera vaig afegint els ingredients tot remenant amb una llengua pastissera i creant una massa homogènia i cremosa.

6.       Aboco en un motlle amb paper de forn i deixo coure uns 30’ (o fins que l’agulla surti neta). Trec, deixo refredar, trec del motlle i a taula

 

 

Bon profit!







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!