Dificultat
|
fàcil
|
Temps per fer la base
|
10’
|
Temps per fer la mousse de pinya
|
1h
|
Temps de descans pastís a nevera (mínim)
|
4h
|
Cost per ració (6 talls)
|
0,70€
|
Aquest pastís cal fer-lo un dia abans.
Ingredients per un
pastís per unes 6 persones ( o de 16/18 cm de diàmetre): uns 6/8melindros de
base, 1 llauna de pinya en el seu suc (un mig quilo), mig litre de nata líquida
per muntar, i 9 làmines de gelatina neutra.
Primera fase:
la base amb els melindros
Escorro el suc de la
llauna de pinya, la meitat el poso en un bol i l’altra meitat en un got. Suco
els melindros amb el suc de pinya del bol i els vaig col·locant com a base en
un motlle d’un pastís. El motlle millor d’aquells que després es poden
desemmotllar. Poso a la nevera perquè reposi i agafi cos i forma.
Segona fase:
faré la mousse
1) Primer
de tot, ja tinc la nata líquida a la nevera ben freda, bàsic per muntar-la bé .
Un truc: jo també poso a la nevera les barilles per després muntar la nata. Si
tot és més fred, millor.
2) Poso
les fulles de gelatina neutra a hidratar-se amb aigua freda i a la nevera. (amb
uns 10 minuts n'hi ha prou)
3) Reservo
una rodanxa de pinya per decorar i la resta el passo pel turmix.
4) Poso
el suc de pinya del got a bullir i afegeixo la gelatina escorreguda, remeno bé
i deixo que es temperi una estoneta.
5) Trituro
la pinya i hi afegeixo la gelatina amb el suc. Munto la nata i avui he afegit
un parell de cullerades de sucre al final però és opcional.
6) Afegeixo a
la nata la gelatina de pinya i la pinya triturada, barrejo amb compte procurant
incorporar amb suavitat per respectar l'esponjositat de la nata.
7) Aboco
damunt la base de melindros xopats. Poso a la nevera a reposar un dia O com a
mínim unes 3 hores.
8) Abans
de servir el pastís, trec del motlle i decoro amb la rodanxa de pinya reservada.
La clau? Servir el pastís
ben fred.
Bon profit!
![]() |
els 4 ingredients |
![]() |
aigua amb la gelatina |
ja tinc la base
![]() |
trituro la pinya |
![]() |
munto la nata |
![]() |
escorro les fulles de gelatina i ... |
![]() |
les dilueixo en el suc calent |
![]() |
barrejo nata i pinya amb suc i gelatina |
![]() |
a poc a poc i amb compte |
![]() |
cobreixo amb la mousse |
![]() |
m'han sobrat 3 gotets de mousse |
![]() |
decoro |
![]() |
trec del motlle i a taula |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!