Menú

14 de febr. 2020

pastís de suau de mousse de pinya




Dificultat
fàcil
Temps per fer la base
10’
Temps per fer la mousse de pinya
1h
Temps de descans pastís a nevera (mínim)
4h
Cost per ració (6 talls)
0,70€

Aquest pastís cal fer-lo un dia abans.

Ingredients per un pastís per unes 6 persones ( o de 16/18 cm de diàmetre): uns 6/8melindros de base, 1 llauna de pinya en el seu suc (un mig quilo), mig litre de nata líquida per muntar, i 9 làmines de gelatina neutra.

Primera fase: la base amb els melindros

Escorro el suc de la llauna de pinya, la meitat el poso en un bol i l’altra meitat en un got. Suco els melindros amb el suc de pinya del bol i els vaig col·locant com a base en un motlle d’un pastís. El motlle millor d’aquells que després es poden desemmotllar. Poso a la nevera perquè reposi i agafi cos i forma.

Segona fase: faré la mousse

1)   Primer de tot, ja tinc la nata líquida a la nevera ben freda, bàsic per muntar-la bé. Un truc: jo també poso a la nevera les barilles per després muntar la nata. Si tot és més fred, millor.
2)    Poso les fulles de gelatina neutra a hidratar-se amb aigua freda i a la nevera. (amb uns 10 minuts n'hi ha prou)
3)    Reservo una rodanxa de pinya per decorar i la resta el passo pel turmix.
4)    Poso el suc de pinya del got a bullir i afegeixo la gelatina escorreguda, remeno bé i deixo que es temperi una estoneta.
5)    Trituro la pinya i hi afegeixo la gelatina amb el suc. Munto la nata i avui he afegit un parell de cullerades de sucre al final però és opcional. 
6)   Afegeixo a la nata la gelatina de pinya i la pinya triturada, barrejo amb compte procurant incorporar amb suavitat per respectar l'esponjositat de la nata.
7)    Aboco damunt la base de melindros xopats. Poso a la nevera a reposar un dia O com a mínim unes 3 hores.

8)    Abans de servir el pastís, trec del motlle i decoro amb la rodanxa de pinya reservada.

La clau? Servir el pastís ben fred.


Bon profit!
els 4 ingredients

aigua amb la gelatina



ja tinc la base





trituro la pinya



munto la nata


escorro les fulles de gelatina i ...


les dilueixo en el suc calent


barrejo nata i pinya amb suc i gelatina

a poc a poc i amb compte


cobreixo amb la mousse

m'han sobrat 3 gotets de mousse

decoro

trec del motlle i a taula




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!