Menú

19 de març 2021

macarrons vegans de bolognesa (amb soja texturitzada)

 



Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Cost per ració :

0,50€ per persona


La soja texturitzada és un aliment molt adequat per dietes veganes, està fet de la farina de soja a la qual se li ha tret l’oli. Dona molts bons resultats. La clau? Doncs marinar-la primer amb un bon brou ja que no te massa sabor. L’aspecte sembla talment com la bolonyesa que coneixem de tota la vida. I el preu és assequible. La venen en botigues de dietètica, graneries, mercats, etc i es manté a l’armari durant molt temps. Una bossa d’uns 500 grams per uns 2 euros. T’animes a fer aquests macarrons? Vinga !

Ingredients per unes 10 persones: 350 grams de soja texturitzada (uns 900 ml. De brou de verdures per macerar la soja), 3 dents d’all, una ceba mitjana, 3 branquetes d’api, un bitxo, una llauneta de tomàquet concentrat (hi ha uns 170 grams) (si no en tens pots fer servir uns 350 grams de tomàquet triturat natural però aleshores afegeixes menys brou perquè conté més aigua), sal, pebre negre, oli d’oliva, un litre i mig més de brou vegetal i un quilo de macarrons.

 

1)    Primer de tot mesuro els ingredients

2)    Poso la soja texturitzada en un bol i la cobreixo amb el brou, millor si és tebi. Aquest pas és molt important ja que la soja és insípida i agafa els sabors dels altres aliments. Per tant, com més intens i bo sigui el brou, millor. El temps mínim d’hidratació és de 15 minuts però no importa si està una hora o més. Jo sempre la deixo mitja horeta, el temps que tardo a preparar els altres ingredients.

3)    Pelo, tallo i pico la ceba, els alls i les branques d’api.

4)    Poso en una cassola ample amb oli d’oliva a foc suau. Hi afegeixo la soja i un raig de salsa de soja (el toc especial d’avui). La coc a foc mig uns minuts, quan veig que és daurada, l’aparto.

5)    I a la mateixa cassola on he fet la soja afegeixo oli d’oliva i quan és calent, hi afegeixo la ceba, els alls i l’api. I avui un bitxo per donar-li una mica més d’alegria. Deixo coure uns 10 minuts.

6)    Hi aboco la soja texturitzada i barrejo bé.

7)    Aboco el tomàquet concentrat i remeno bé. Salpebro al gust.

8)    Afegeixo el brou i deixo coure 10 minuts a foc mig amb la cassola tapada.

9)    Ara afegeixo els macarrons i els coc al dente (uns 8 minuts).

10)  Aturo el foc i deixo reposar.

11)   Podem servir en la  mateixa cassola o gratinats al forn amb pa ratllat per sobre.

 

Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!