Dificultat |
Mitjana |
Temps
|
1 hora |
Cost
per ració : |
0,50€ per persona |
La soja texturitzada és un aliment molt adequat per dietes veganes, està fet de la farina de soja a la qual se li ha tret l’oli. Dona molts bons resultats. La clau? Doncs marinar-la primer amb un bon brou ja que no te massa sabor. L’aspecte sembla talment com la bolonyesa que coneixem de tota la vida. I el preu és assequible. La venen en botigues de dietètica, graneries, mercats, etc i es manté a l’armari durant molt temps. Una bossa d’uns 500 grams per uns 2 euros. T’animes a fer aquests macarrons? Vinga !
Ingredients
per unes 10 persones: 350 grams de soja texturitzada (uns 900 ml. De brou de
verdures per macerar la soja), 3 dents d’all, una ceba mitjana, 3 branquetes d’api,
un bitxo, una llauneta de tomàquet concentrat (hi ha uns 170 grams) (si no en
tens pots fer servir uns 350 grams de tomàquet triturat natural però aleshores
afegeixes menys brou perquè conté més aigua), sal, pebre negre, oli d’oliva, un
litre i mig més de brou vegetal i un quilo de macarrons.
1) Primer
de tot mesuro els ingredients
2) Poso
la soja texturitzada en un bol i la cobreixo amb el brou, millor si és tebi. Aquest
pas és molt important ja que la soja és insípida i agafa els sabors dels altres
aliments. Per tant, com més intens i bo sigui el brou, millor. El temps mínim d’hidratació
és de 15 minuts però no importa si està una hora o més. Jo sempre la deixo
mitja horeta, el temps que tardo a preparar els altres ingredients.
3) Pelo,
tallo i pico la ceba, els alls i les branques d’api.
4) Poso
en una cassola ample amb oli d’oliva a foc suau. Hi afegeixo la soja i un raig
de salsa de soja (el toc especial d’avui). La coc a foc mig uns minuts, quan
veig que és daurada, l’aparto.
5) I
a la mateixa cassola on he fet la soja afegeixo oli d’oliva i quan és calent, hi
afegeixo la ceba, els alls i l’api. I avui un bitxo per donar-li una mica més d’alegria.
Deixo coure uns 10 minuts.
6) Hi
aboco la soja texturitzada i barrejo bé.
7) Aboco
el tomàquet concentrat i remeno bé. Salpebro al gust.
8) Afegeixo
el brou i deixo coure 10 minuts a foc mig amb la cassola tapada.
9) Ara
afegeixo els macarrons i els coc al dente (uns 8 minuts).
10) Aturo
el foc i deixo reposar.
11) Podem
servir en la mateixa cassola o gratinats
al forn amb pa ratllat per sobre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!