Dificultat |
Fàcil |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
0,90€ |
Un plat fantàstic, la pasta sempre ve de
gust i amb les albergínies li dona un toc molt mediterrani. Una de les claus
per mi és l’alfàbrega que tant es fa servir a la cuina italiana i que aporta unes aromes espectaculars. A veure si t’animes a fer-lo i m’ho expliques.
Ingredients per unes 8 persones: unes 8/9 albergínies,
3 carbassons, mig quilo de tomàquets cirerols (cherries), una cabeça d’alls,
unes fulles d’alfàbrega, 1 kg de macarrons, oli d’oliva, sal, pebre negre. I formatge parmesà ratllat per gratinar.
1. Primer de tot, netejo
les albergínies, els carbassons i els petits tomàquets. Aparto els tomàquets
que els treballaré més tard.
2. Asseco bé les
albergínies i els carbassons, els tallo a rodanxes o mitges llunes, segons la
mida que vulguem.
3.
En una paella o cassola gran amb un xic d’oli d’oliva
i tot ben calent vaig fregint les verdures i les vaig col·locant en una safata
amb paper de cuina perquè vagin traient tot l’excés d’oli. Salpebro al gust.
4.
En aquests moments i amb la paella calenta afegeixo
les dents d’all pelades i tallades per la meitat i coc uns minuts just perquè l’oli
agafi l’aroma i sabor de l’all. Trec les dents d’all i fregeixo els tomàquets
amb les fulles d’alfàbrega, uns deu minuts a foc mig.
5.
En aquests moments afegeixo les albergínies i el
carbassó i coc tot junt uns 5 minuts més. Tasto i rectifico de sal i de pebre
negra.
6.
Aturo el foc i ara passo a coure els macarrons apart.
7.
En una olla amb molta aigua la poso a bullir, quan
trenqui el bull afegeixo els macarrons, salo i deixo coure perquè quedin al
dente. Mira què hi diu al paquet però sol ser entre 7 i 9 minuts.
8.
Aturo el foc, i escorro els macarrons.
9.
Afegeixo els macarrons escorreguts a la cassola amb
les verdures i ho remeno tot perquè quedi ben barrejat. Ho coc cinc minutets
més.
10.
Poso els macarrons en una safata per anar al forn,
cobreixo amb formatge parmesà (o un altre que t’agradi) i gratino al grill (el
foc de dalt del forn) uns 8 minuts a uns 150 graus.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!