Menú

10 de juny 2022

Macarrons amb albergínia i tomàquets cirerols a la italiana

 



 

Dificultat

Fàcil

Temps

2 hores

Cost per ració

0,90€

 

Un plat fantàstic, la pasta sempre ve de gust i amb les albergínies li dona un toc molt mediterrani. Una de les claus per mi és l’alfàbrega que tant es fa servir a la cuina italiana i que aporta unes aromes espectaculars. A veure si t’animes a fer-lo i m’ho expliques.

 

Ingredients per unes 8 persones: unes 8/9 albergínies, 3 carbassons, mig quilo de tomàquets cirerols (cherries), una cabeça d’alls, unes fulles d’alfàbrega, 1 kg de macarrons, oli d’oliva, sal, pebre negre. I formatge parmesà ratllat per gratinar.

 

1.       Primer de tot, netejo les albergínies, els carbassons i els petits tomàquets. Aparto els tomàquets que els treballaré més tard.

2.       Asseco bé les albergínies i els carbassons, els tallo a rodanxes o mitges llunes, segons la mida que vulguem.

3.       En una paella o cassola gran amb un xic d’oli d’oliva i tot ben calent vaig fregint les verdures i les vaig col·locant en una safata amb paper de cuina perquè vagin traient tot l’excés d’oli. Salpebro al gust.

4.       En aquests moments i amb la paella calenta afegeixo les dents d’all pelades i tallades per la meitat i coc uns minuts just perquè l’oli agafi l’aroma i sabor de l’all. Trec les dents d’all i fregeixo els tomàquets amb les fulles d’alfàbrega, uns deu minuts a foc mig.

5.       En aquests moments afegeixo les albergínies i el carbassó i coc tot junt uns 5 minuts més. Tasto i rectifico de sal i de pebre negra.

6.       Aturo el foc i ara passo a coure els macarrons apart.

7.       En una olla amb molta aigua la poso a bullir, quan trenqui el bull afegeixo els macarrons, salo i deixo coure perquè quedin al dente. Mira què hi diu al paquet però sol ser entre 7 i 9 minuts.

8.       Aturo el foc, i escorro els macarrons.

9.       Afegeixo els macarrons escorreguts a la cassola amb les verdures i ho remeno tot perquè quedi ben barrejat. Ho coc cinc minutets més.

10.   Poso els macarrons en una safata per anar al forn, cobreixo amb formatge parmesà (o un altre que t’agradi) i gratino al grill (el foc de dalt del forn) uns 8 minuts a uns 150 graus.

 

Bon profit!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!