Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Ingredients per unes 4/5
persones: 500 grams de llenties pardines
(seques i netes). Si les volem combinar amb unes altres d’un altre color doncs
posem 300 grams de pardines i 200 grams de roges (atenció, aquestes necessiten
només 8 minuts de cocció), 6 o 7 pastanagues, 1 porro, 1 ceba gran, 1 pebrot
verd de fregir, 3 o 4 dents d’all, entre 1 i 3 bitxos picants (depèn de lo
picant que us agradi el menjar), oli d’oliva, 2 fulles de llorer, sal i pebre
negre.
T'explico abans de tot,
hi ha diverses maneres de fer-les, una és triturant tots els ingredients
excepte les llenties (queda fabulós) i una altra és triturant només la ceba i el porro i
que es trobin la resta d’ingredients (per qui li agradi trobar trossets de
coses).
Veuràs que en aquesta recepta no poso patata però si voleu se’n podria afegir els
últims 15 minuts de cocció.
1)
Primer de tot, tallo totes les verdures
per tenir-les preparades
2)
En una cassola plana hi dauro les dents d’all
lleugerament amb oli d’oliva
3)
Vaig afegint els ingredients per aquest
ordre cada certs minuts de cocció (entre 3 i 5 minuts entre ingredient i ingredient)
el porro i la ceba junts, després el pebrot verd, i les pastanagues. I els bitxos amb un tall al mig
4)
Ho coc uns vint minuts o fins que les pastanagues
siguin toves
5)
Ho poso en un pot i ho trituro al turmix
6)
Poso la salsa aquesta a la cassola altre
cop i afegeixo les llenties pardines junt amb aigua (cobrir), el llorer, salpebro .
7)
Coc a foc mig uns 40 minuts afegint-hi
aigua si cal
8)
Els últims 8 minuts hi afegeixo les llenties
roges
9)
Tapo, deixo reposar i ja ho serveixo
calent.
Molt bon profit!
He fet fotos de les dues maneres de fer-les. La primera amb trossets i la segona amb el sofregit triturat (i llenties roges)
Llenties vídues amb trossets
 |
els ingredients |
 |
tot ben tallat |
 |
trituro ceba i porro |
 |
sofregeixo el porro i la ceba triturats amb oli d'oliva |
 |
i afegeixo el pebrot |
 |
i la pastanaga (tot ben petit) |
 |
salpebro al gust |
 |
avui hi poso 3 bitxos secs i una fulla de llorer |
 |
una mica d'aigua |
 |
i coc una estoneta fins que vegi que està a punt per |
 |
afegir les llenties, i coc a foc mig una bona estona (40 minuts) |
i ara les llenties vídues amb totes les verdures triturades i en aquest cas he posat dos tipus de llenties: les pardines (uns 300 grams) i les roges (uns 200 grams), per tant serà una cassola per unes 4 o 5 persones
 |
faig el sofregit com sempre, porro i ceba a trossos amb oli |
 |
tallo el pebrot |
 |
avui un parell de bitxos frescos amb un tall al mig |
 |
poso els bitxos, llorer, el pebrot verd... |
 |
afegeixo la pastanaga |
 |
una estona fins que les verdures siguin toves |
 |
ho poso tot en un pot fondo |
 |
i trituro bé |
 |
torno la salsa espessa a la cassola amb oli d'oliva i .. |
 |
hi afegeixo les llenties pardines |
 |
les fulles de llorer |
 |
i aigua perquè cobreixi |
 |
deixo coure uns 40 minuts i els últims 8 minuts afegeixo les llenties roges |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!