divendres, 4 de gener de 2019

llenties vídues





Dificultat
Fàcil
Temps
1h
Cost per ració
0,50€

Ingredients per unes 4/5 persones:  500 grams de llenties pardines (seques i netes). Si les volem combinar amb unes altres d’un altre color doncs posem 300 grams de pardines i 200 grams de roges (atenció, aquestes necessiten només 8 minuts de cocció), 6 o 7 pastanagues, 1 porro, 1 ceba gran, 1 pebrot verd de fregir, 3 o 4 dents d’all, entre 1 i 3 bitxos picants (depèn de lo picant que us agradi el menjar), oli d’oliva, 2 fulles de llorer, sal i pebre negre.


T'explico abans de tot, hi ha diverses maneres de fer-les, una és triturant tots els ingredients excepte les llenties (queda fabulós) i una altra és triturant només la ceba i el porro i que es trobin la resta d’ingredients (per qui li agradi trobar trossets de coses).
Veuràs que en aquesta recepta no poso patata però si voleu se’n podria afegir els últims 15 minuts de cocció.

1)     Primer de tot, tallo totes les verdures per tenir-les preparades
2)    En una cassola plana hi dauro les dents d’all lleugerament amb oli d’oliva
3)    Vaig afegint els ingredients per aquest ordre cada certs minuts de cocció (entre 3 i 5 minuts entre ingredient i ingredient) el porro i la ceba junts, després el pebrot verd, i les pastanagues. I els bitxos amb un tall al mig
4)    Ho coc uns vint minuts o fins que les pastanagues siguin toves
5)    Ho poso en un pot i ho trituro al turmix
6)    Poso la salsa aquesta a la cassola altre cop i afegeixo les llenties pardines junt amb aigua (cobrir), el llorer, salpebro .
7)    Coc a foc mig uns 40 minuts afegint-hi aigua si cal
8)    Els últims 8 minuts hi afegeixo les llenties roges
9)    Tapo, deixo reposar i ja ho serveixo calent.



Molt bon profit!

He fet fotos de les dues maneres de fer-les. La primera amb trossets i la segona amb el sofregit triturat (i llenties roges)


Llenties vídues amb trossets


els ingredients


tot ben tallat


trituro ceba i porro






sofregeixo el porro i la ceba triturats amb oli d'oliva



i afegeixo el pebrot


i la pastanaga (tot ben petit)




salpebro al gust


avui hi poso 3 bitxos secs i una fulla de llorer

una mica d'aigua


i coc una estoneta fins que vegi que està a punt per


afegir les llenties, i coc a foc mig una bona estona (40 minuts)

i ara les llenties vídues amb totes les verdures triturades i en aquest cas he posat dos tipus de llenties: les pardines (uns 300 grams) i les roges (uns 200 grams), per tant serà una cassola per unes 4 o 5 persones



faig el sofregit com sempre, porro i ceba a trossos amb oli

tallo el pebrot

avui un parell de bitxos frescos amb un tall al mig

poso els bitxos, llorer, el pebrot verd...


afegeixo la pastanaga


una estona fins que les verdures siguin toves


ho poso tot en un pot fondo


i trituro bé


torno la salsa espessa a la cassola amb oli d'oliva i ..


hi afegeixo les llenties pardines


les fulles de llorer


i aigua perquè cobreixi


deixo coure uns 40 minuts i els últims 8 minuts afegeixo les llenties roges


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!