Pastís de formatge amb llima
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 dies |
Cost per ració |
1,10€ |
És d’aquells pastissos
que triomfen durant tot l’any però especialment a l’estiu és refrescant i molt
suau i bo. Una bona base de galeta, una massa fresca, suau i cremosa amb sabor
de llima i una decoració bonica.
Ingredients per unes 6 persones:
Per la base de galeta: 250 grams de galetes
tipus Maria, (opcional: mitja culleradeta de canyella molta) i 125 grams de
mantega
Pel farciment de
formatge: 700 grams de formatge d’untar, 180 grams de sucre glacé, 2 llimes, 200 ml
de nata per muntar (almenys un 35% de greix).
Per la decoració de nata
muntada o altres : 30 grams de formatge d’untar, una cullerada de sucre glacé i 200ml de
nata per muntar. Unes fulles de menta, o unes fruites vermelles, rodanxes de
llima...
1.
Primer de tot faig la cobertura de galetes. Trituro
les galetes amb una picadora, si no en tinc poso les galetes dins una bossa i
les pico amb una ma de morter o un got o alguna altra eina similar fins que
tinc pols de galeta.
2.
Poso la mantega a fondre fins que sigui líquida.
3.
Afegeixo mitja culleradeta de canyella molta a les
galetes triturades i afegeixo la mantega fosa i remeno bé. Quan tinc una massa
uniforme cobreixo un motlle deixant la base ben compacta.
4.
Poso el motlle a la nevera a refredar.
5.
Ara faré la crema de formatge. Poso en un pot el
formatge d’untar amb el sucre, remeno i afegeixo el suc de la llima i la
ratlladura de pell de llima. Barrejo bé, amb compte fins que no hagi grumolls.
6.
semimunto la nata ben fred i l’afegeixo al formatge.
Tot això ho faig treballant amb una llengua pastissera i amb moviments suaus
embolicant la massa.
7.
Cobreixo la base del pastís i ho porto a la nevera a
refredar mínim unes 6 hores (pots fer-ho d’un dia per l’altre).
8.
Ho porto a la nevera a refredar (unes 4/6 hores pot
ser suficient)
9.
I ara decoro el pastís. Es pot decorar com més
t’agradi. Amb unes rodanxes de llimona o llima per sobre o bé com he fet avui.
Amb unes flors de nata muntada. Com fer-les? Posar 50 grams de formatge d’untar
junt amb una cullerada gran de sucre glacé i 200ml de nata per muntar i es
munta tot amb unes varilles elèctriques .Un consell, que els ingredients siguin
ben freds així es munta millor. Ho poso tot en una mànega pastissera amb boca
arrissada i faig unes flors de decoració. Entremig hi puc posar unes mitges
rodanxes de llimona.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!