Tapes de patates al forn amb alvocat
(veganes)
Dificultat |
Mitjana |
temps de cocció |
1 hora i
mitja |
Cost per ració |
1,40€ |
Ingredients per unes 4 persones:
8 patates petites/mitjanes, 1 alvocat gran, 1 tomàquet gran tipus
Barbastre, 1 ceba de figueres, una llima, sal, pebre negra, salsa Tabasco, oli
d’oliva i unes fulles de coriandre fresc
1. Primer de tot poso el
forn a escalfar a uns 150 graus.
2. Netejo bé les patates i
les poso en una olla i cobreixo d’aigua freda. Les patates han de ser de la
mateixa mida perquè es coguin per igual. Hi aboco un raig de vinagre. Quan l’aigua
comença a bullir apujo el foc (foc fort) i calculo entre 20 i 30 minuts de cocció. Sé que
estan bé quan amb un punxó les puc travessar bé.
3. Mentrestant, tallo l’alvocat
a daus petits, l’aixafo amb una forquilla i afegeixo el suc de la llima (així
no ennegreix).
4. Tallo el tomàquet a daus
molt petits i l’afegeixo a la crema d’alvocat.
5. Faig el mateix amb la
ceba, la tallo molt petita i l’afegeixo a la crema.
6. Salpebro al gust, afegeixo
unes fulles picades de coriandre fresc i deixo reposar a la nevera. I també hi
afegeixo unes gotes de salsa picant Tabasco. (això és opcional)
7. Ara agafo les patates
bullides i les aixafo (pots utilitzar el cul d’un got, o un plat petit, el que
et vagi millor). I així, tal qual, aixafades les col·loco en una safata de
forn, salpebro i les coc al forn durant uns 20 minuts a forn fort (uns 180/200
graus). Han de quedar una mica cruixents.
8. Les trec, les cobreixo
amb la crema d’alvocat i serveixo a taula.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!