Menú

3 de febr. 2023

Tapes de patata amb alvocat (veganes)

 


Tapes de patates al forn amb alvocat (veganes)

  

Dificultat

Mitjana

temps de cocció

1 hora i mitja

Cost per ració

1,40€

   Ingredients per unes 4 persones:

8 patates petites/mitjanes, 1 alvocat gran, 1 tomàquet gran tipus Barbastre, 1 ceba de figueres, una llima, sal, pebre negra, salsa Tabasco, oli d’oliva i unes fulles de coriandre fresc

 

1.       Primer de tot poso el forn a escalfar a uns 150 graus.

2.       Netejo bé les patates i les poso en una olla i cobreixo d’aigua freda. Les patates han de ser de la mateixa mida perquè es coguin per igual. Hi aboco un raig de vinagre. Quan l’aigua comença a bullir apujo el foc (foc fort) i  calculo entre 20 i 30 minuts de cocció. Sé que estan bé quan amb un punxó les puc travessar bé.

3.       Mentrestant, tallo l’alvocat a daus petits, l’aixafo amb una forquilla i afegeixo el suc de la llima (així no ennegreix).

4.       Tallo el tomàquet a daus molt petits i l’afegeixo a la crema d’alvocat.

5.       Faig el mateix amb la ceba, la tallo molt petita i l’afegeixo a la crema.

6.       Salpebro al gust, afegeixo unes fulles picades de coriandre fresc i deixo reposar a la nevera. I també hi afegeixo unes gotes de salsa picant Tabasco. (això és opcional)

7.       Ara agafo les patates bullides i les aixafo (pots utilitzar el cul d’un got, o un plat petit, el que et vagi millor). I així, tal qual, aixafades les col·loco en una safata de forn, salpebro i les coc al forn durant uns 20 minuts a forn fort (uns 180/200 graus). Han de quedar una mica cruixents.

8.       Les trec, les cobreixo amb la crema d’alvocat i serveixo a taula.

 

Bon profit!




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!