Menú

9 d’oct. 2020

paella de tardor amb camagrocs i rossinyols

 


Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora i mitja

Cost per ració

2,80€

Ha arribat la tardor i amb ella els bolets amb olor a bosc i terra. A casa ens encanten, fets de moltes maneres però avui he decidit fer una paella d’arròs, plat molt versàtil i que admet moltes variants. Perquè quedi ben gustosa és bàsic que tingui a mà un bon brou de verdures (jo el faig a casa amb porro, ceba, pastanaga, api, xirivia, nap...) i també condimentar amb herbes i espècies el sofregit de bolets sense passar-nos perquè sinó amagaria el gust. Si t’agrada s’hi pot afegir farigola o romaní.

 Per si vols la recepta del brou vegetal, aquí la tens: brou vegà de verdures

 Ingredients per 8 persones: 8 tasses d’arròs bomba (o uns 800 grams), 1.500 ml de brou de verdures de qualitat , 500 grams de rossinyols, 500 grams de camagrocs, 500 grams de xampinyons, 1 ceba gran, 2 pebrots verds de fregir, 1 bitxo, 3 tomàquets madurs triturats, 4 o 5 dents d’all, sal, pebre, oli d’oliva i herbes de bosc com farigola o romaní (opcional).

 1)     Netejo i tallo els bolets. Els deixo escórrer una estona per eliminar el màxim d’aigua. Netejo i tallo els pebrots verds.  Avui, a més a més, el que he fet és apartar uns rossinyols i camagrocs per posar-los ja fets a sobre a mode de decoració.

2)    Poso la paella a foc fort i aboco oli d’oliva amb generositat.  Pico 4 dents d’alls ben petites i les aboco a la paella quan l’oli sigui ben calent. Abaixo el foc perquè no es cremi i remeno una mica fins que estigui daurat, compte perquè és qüestió d’uns pocs minuts.

3)    Just abans que es dauri hi afegeixo la ceba picada, el pebrot i 1 bitxo i sofregeixo a poc a poc uns 5 minuts. Un petit consell, el pebrot l’afegeixo just abans que comenci a daurar-se l’all i junt amb la ceba, així tots els sabors es barregen bé

4)    Afegeixo un got de tomàquet triturat i ho deixo coure 5 minuts més. Compte que no sofregim massa el tomàquet perquè aleshores podria amargar la paella.

5)    Hi afegeixo els bolets a trossos petits. Salpebro i coc uns 10 minuts a foc mitjà. Aquí ja tenim la clau del sofregit. La base de la nostra paella. En aquest punt ja tinc el sofregit fet. El puc deixar reposar unes hores o fer-lo d’un dia per l’altre.

Posem que al cap de dues hores ja és hora de dinar. Doncs bé, tinc el sofregit a la paella i trec el bitxo que ja ha donat el gust al sofregit.

6)    Poso el sofregit a escalfar al foc i quan està calent hi afegeixo l’arròs que barrejo bé amb tota la resta d’ingredients. Deixo que l’arròs es faci un parell de minuts perquè així agafa consistència. Ha de tornar-se transparent. Salpebro al gust.

7)    Aboco el brou calent. Són dues mides de tassa de líquid per tassa d’arròs, si s’hi posa més, queda més caldós. Coc uns 15 minuts, els primers 5 minuts a foc fort, els següents abaixo el foc, i els últims 5 minuts torno a coure a foc fort vigilant el nivell de brou i, si cal (millor que no calgui), n’afegeixo. Tasto i salpebro si cal.


8)    Durant la cocció de l’arròs, fregeixo en una altra paella els bolets a la planxa amb un polsim de sal.

9)    Tapo la paella i deixo reposar uns 5 minuts abans de servir. Poso per sobre els bolets fregits i ja puc portar a taula.

 Bon profit !


















































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!