Menú

26 d’oct. 2018

pastís de xocolata negra amb panses (motlle plumcake)




Dificultat
Fàcil
Temps
1h30'
Cost per ració/tall
0,40€

Ingredients per 2 plumcakes (de cadascun surten uns 12 talls): 6 ous, 2 iogurts grec, 1 mesura del pot del iogurt d’oli d’oliva suau o oli de girasol; 4 mesures de sucre (2 de sucre morè i 2 de sucre blanc), 2 mesures de farina de brioxeria, 2 mesures de xocolata en pols,  2 sobres de llevat en pols (o 32 grams), mig got de brandi o de rom, un bon grapat de panses i unes quantes cireres confitades. 


1.      Posem el forn a escalfar a uns 160 graus aproximadament. 
2.     Posem les panses en remull amb el licor.
3.     Preparem els motlles amb paper de forn o bé pintant-los amb mantega fosa i espolsant-los amb farina.
4.     En un bol gran batem els ous amb fins que estiguin ben espumosos. En aquest punt hi afegim el sucre i continuem batent
5.     Afegim l'oli a rajolí i anem batent. Fem el mateix amb el iogurt
6.     Finalment hi afegirem els ingredients "secs",. En aquest moment treballarem la massa amb una cullera de fusta. Primer afegim les “farines”, la de blat i la de xocolata, prèviament tamisades amb el llevat barrejat.
7.     I per últim quan ja tenim la massa ben homogènia i amb una textura cremosa hi afegim les cireres confitades a trossets ben petits i les panses remullades amb el licor. Ho treballem.
8.    Aboquem la massa als motlles i al forn uns 45 minuts a forn a uns 170 graus (només el de sota). I veurem com la massa puja fins amunt.


Bon profit!


tots els ingredients

macerem les panses amb el brandi (o rom)


buidem els 2 iogurts i netegem els envasos

batre bé els 6 ous

afegir el sucre

mig de sucre morè i mig de sucre blanc

els iogurts


l'oli (d'oliva o de girasol)


el cacau 



tamisem tot


treballem la massa (textura cremosa)


afegim les cireres confitades


i les panses remullades



i al forn


un pastís contundent i energètic i molt saborós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!