Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30'
|
Cost
per ració/tall
|
0,40€
|
Ingredients per 2 plumcakes (de cadascun surten uns 12 talls): 6
ous, 2 iogurts grec, 1 mesura del pot del iogurt d’oli d’oliva suau o oli de
girasol; 4 mesures de sucre (2 de sucre morè i 2 de sucre blanc), 2 mesures de
farina de brioxeria, 2 mesures de xocolata en pols, 2 sobres de llevat en pols (o 32 grams), mig
got de brandi o de rom, un bon grapat de panses i unes quantes cireres confitades.
1.
Posem el forn a escalfar a
uns 160 graus aproximadament.
2.
Posem les
panses en remull amb el licor.
3.
Preparem els
motlles amb paper de forn o bé pintant-los amb mantega fosa i espolsant-los amb
farina.
4.
En un bol gran batem els
ous amb fins que estiguin ben espumosos. En aquest punt hi afegim el sucre i
continuem batent
5.
Afegim
l'oli a rajolí i anem batent. Fem el mateix amb el iogurt
6.
Finalment
hi afegirem els ingredients "secs",. En aquest moment treballarem la
massa amb una cullera de fusta. Primer afegim les “farines”, la de blat i la de
xocolata, prèviament tamisades amb el llevat barrejat.
7.
I per últim quan ja tenim
la massa ben homogènia i amb una textura cremosa hi afegim les cireres
confitades a trossets ben petits i les panses remullades amb el licor. Ho
treballem.
8.
Aboquem la massa als motlles i al forn uns 45 minuts a forn a uns
170 graus (només el de sota). I veurem com la massa puja fins amunt.
Bon profit!
![]() |
tots els ingredients |
![]() |
macerem les panses amb el brandi (o rom) |
![]() |
buidem els 2 iogurts i netegem els envasos |
![]() |
batre bé els 6 ous |
![]() |
afegir el sucre |
![]() |
mig de sucre morè i mig de sucre blanc |
![]() |
els iogurts |
![]() |
l'oli (d'oliva o de girasol) |
![]() |
el cacau |
![]() |
tamisem tot |
![]() |
treballem la massa (textura cremosa) |
![]() |
afegim les cireres confitades |
![]() |
i les panses remullades |
![]() |
i al forn |
![]() |
un pastís contundent i energètic i molt saborós |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!