Menú

8 de des. 2021

Botifarra vegana

 



 

Dificultat

Mitjana

Temps

temps de cocció

30’

30’

Cost per unitat

0,40€

 

Si a casa hi ha alguna persona vegana, potser algun cop a l’hora de fer l’escudella de Nadal o fer algun àpat amb botifarres t’has preguntat què podries fer. Doncs bé, aquí et proposo aquestes botifarres, fetes amb ingredients fàcils de trobar, molt sanes  i que surten molt bé de preu. T’animo a que provis de fer-les. Aquestes les he fet servir per acompanyar una escudella de Nadal però es poden fer a la planxa, fregides o com millor et vagi.

  

Ingredients per unes 2 botifarres:  150 grams de mongeta roja o negre cuites (o frijoles), 40 grams d’arròs tipus bomba o rodó, mitja ceba, 50 grams de farina de blat (ens interessa amb gluten), 40 grams de pa ratllat, 2 cullerades de postres d’all en pols, un polsim de sal, oli d’oliva. I per lligar-ho film transparent i cordill de cuinar.

 

1.       Primer de tot, mesuro tots els ingredients. És important respectar les proporcions perquè d’això en depèn que la textura quedi bé.

2.       Primer de tot, bullo l’arròs amb força aigua i un pessic de sal. Quan l’aigua arrenqui el bull, aboco l’arròs i deixo coure a foc mig 20 minuts. Hi afegeixo un polsim de sal.  Deixo descansar un xic l’arròs (perquè acabi d’agafar una textura un xic enganxosa) i escorro.

3.       En una paella petita fregeixo la ceba tallada a trossos ben petits, uns 10 o 15 minuts fins que quedi daurada.

4.       En un got de batedora passo les mongetes cuites pel turmix fins que aconsegueixi una massa fina i sense grumolls.

5.       En un bol mitjà barrejo tots els ingredients. Ho treballo tot bé durant una estona fins que tingui una massa compacta i homogènia.

6.       Tallo dues peces i faig dos xurros com si es tractés de dues botifarres.

7.       Les embolico amb film transparent i segello les puntes amb un cordill de cuina.

8.       Les aboco en aigua bullint i les deixo coure 30 minuts.

9.       Les trec, deixo refredar i trec el film

10.   En aquests moments ja tinc les botifarres fetes i preparades pel que vulgui, es poden passar per la planxa o fregir-les o afegir-les a la safata de l’escudella de Nadal que és el que jo he fet aquest cop.

 

Bon profit!






























 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!