Ingredients
per unes 8 hamburgueses: 200 grams de soja texturitzada, 1 ceba, 2
pebrots vermells d’aquells allargats, 2 dents d’all, sal, pebre negre, comí,
oli d’oliva i pa ratllat.
Estris:
una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn,
culleres de diferents mides
1) Primer
de tot preparo els ingredients, els netejo, si escau i peso.
2) Poso
la soja en un bol i la cobreixo amb aigua bullint (o brou de verdures si en
tinc). La deixo tapada i mentre…
3) Aromatitzo
l’oli amb unes dents d’all laminades a foc lent. Quan ja comencen a enrossir
les aparto.
4) Sofregeixo la ceba trinxada ben petita i després hi
afegeixo el pebrot també tallat molt petit.
5) La soja ja la tinc a punt, salpebro al gust i
l’aromatitzo amb comí. Si tinc salsa de soja puc també afegir-ne però no és
absolutament necessari. Pensa que la soja és insípida i cal donar-li sabor amb
espècies.
6) Afegeixo la soja a la paella i remeno bé. La coc
uns minuts i aleshores…
7) Vaig afegint farina fins que aconsegueixo una pasta
consistent.
8) Poso la massa en un bol, tapo i deixo reposar
primer damunt els fogons i després a la nevera.
9) Ara faré les hamburgueses. Com? Doncs tinc
preparats paperets de forn de la mida aprox. de l’anella (quadrats o rodones).
Poso en un plat pla un paperet i a sobre l’anella. Poso dins l’anella una mica
de massa i vaig afegint i apreto amb una cullera. Quan ja tinc l’hamburguesa
ben compacta, trec l’anella i poso un paperet a sobre, apreto una mica i ja
està. Ja tinc l’hamburguesa.
10) Puc arrebossar-la amb pa perquè a l’hora de
fregir no s’enganxi tan. Jo no ho faig. Simplement a l’hora de fregir, la poso
amb oli ben calent i faig que es formi una crosta a la cara exterior i amb
compte la giro i faig l’altra banda.
11) I ja tinc l’hamburguesa feta. La puc desar a
la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli
d’oliva en una paella. Resulta una hamburguesa molt gustosa i que atipa
molt. Combina-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites sense
greix o bé sopes o cremes sucs de verdures.
Si vols fer-ne unes quantes i congelar-les, t'explico. Coloques les hamburgueses amb tapes de paper de forn entre una i l'altra perquè no s'enganxin i les poses en tapers. Poses data per controlar el temps. I al congelador. Tindràs sempre una hamburguesa preparada en un pim pam. Per descongelar-les recomano posar-les a nevera i després a fora. Un recurs molt útil.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!