Menú

6 de maig 2022

Hamburgueses veganes de soja i pebrot vermell

 




Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora i mitja

Cost per unitat

0,25€


Ingredients per unes 8 hamburgueses:  200 grams de soja texturitzada, 1 ceba, 2 pebrots vermells d’aquells allargats, 2 dents d’all, sal, pebre negre, comí, oli d’oliva i pa ratllat.  

Estris: una anella metàl·lica d’aquells de muntar presentacions, paper de forn, culleres de diferents mides

 

1)   Primer de tot preparo els ingredients, els netejo, si escau i peso.

2)   Poso la soja en un bol i la cobreixo amb aigua bullint (o brou de verdures si en tinc). La deixo tapada i mentre…

3)   Aromatitzo l’oli amb unes dents d’all laminades a foc lent. Quan ja comencen a enrossir les aparto. 

4) Sofregeixo la ceba trinxada ben petita i després hi afegeixo el pebrot també tallat molt petit.

5)  La soja ja la tinc a punt, salpebro al gust i l’aromatitzo amb comí. Si tinc salsa de soja puc també afegir-ne però no és absolutament necessari. Pensa que la soja és insípida i cal donar-li sabor amb espècies.

6) Afegeixo la soja a la paella i remeno bé. La coc uns minuts i aleshores…

7) Vaig afegint farina fins que aconsegueixo una pasta consistent. 

8) Poso la massa en un bol, tapo i deixo reposar primer damunt els fogons i després a la nevera.

9) Ara faré les hamburgueses. Com? Doncs tinc preparats paperets de forn de la mida aprox. de l’anella (quadrats o rodones). Poso en un plat pla un paperet i a sobre l’anella. Poso dins l’anella una mica de massa i vaig afegint i apreto amb una cullera. Quan ja tinc l’hamburguesa ben compacta, trec l’anella i poso un paperet a sobre, apreto una mica i ja està.  Ja tinc l’hamburguesa. 

10) Puc arrebossar-la amb pa perquè a l’hora de fregir no s’enganxi tan. Jo no ho faig. Simplement a l’hora de fregir, la poso amb oli ben calent i faig que es formi una crosta a la cara exterior i amb compte la giro i faig l’altra banda. 

11) I ja tinc l’hamburguesa feta. La puc desar a la nevera uns dies dins un taper, o bé congelar o bé fregir amb un raig d’oli d’oliva en una paella.  Resulta una hamburguesa molt gustosa i que atipa molt. Combina-la preferentment amb amanides verdes o verdures cuites sense greix o bé sopes o cremes sucs de verdures.

Si vols fer-ne unes quantes i congelar-les, t'explico. Coloques les hamburgueses amb tapes de paper de forn entre una i l'altra perquè no s'enganxin i les poses en tapers. Poses data per controlar el temps. I al congelador. Tindràs sempre una hamburguesa preparada en un pim pam. Per descongelar-les recomano posar-les a nevera i després a fora. Un recurs molt útil. 

 

Bon profit!























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!