Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
1h’
|
Temps de repòs
|
6h
|
Temps de fregir
|
15’
|
Cost per croqueta
|
0,15€ (15 cèntims)
|
Ingredients per unes 40 croquetes: 1 ceba
mitjana, 2 albergínies, 1 pebrot verd i mig pebrot vermell, 1 porro, disposar d’uns
100 grams de farina (o el que ens demani després la massa), uns 100 grams de
pa ratllat (una part per afegir a la massa i la resta per arrebossar al final),
oli d’oliva, sal i pebre.
1) Primer
de tot netejo i tallo les verdures a daus petits.
2) Poso
en una paella la ceba triturada amb oli d’oliva i fregeixo uns 5 minuts.
3) Hi
afegeixo el porro i 5 minuts més.
4) Hi
afegeixo els pebrots i coc uns 15 minuts aproximadament a foc lent , salpebro
al gust. Miro el nivell d’hidratació i si cal afegeixo més oli.
5) Mentre
s’està fent el sofregit de verdures tallo les albergínies i les poso a coure
amb aigua durant un quart d’hora.
6) Escorro
les albergínies.
7) Ajunto
en un pot fondo tots els ingredients i els trituro amb el turmix.
8) Torno
la massa a la paella a foc lent i vaig afegint farina i remenant fins obtenir
una massa espessa, amb la qual pugui fer les croquetes. Si em quedés massa
espessa hi puc afegir un ou batut o un raig de crema de llet. Avui no ho he
necessitat.
9) Un
cop feta la massa la passo a un recipient on hi afegeixo una mica de pa
ratllat, salpebro al gust i deixo reposar. Jo ho deixo damunt el marbre fins
que es refreda i després ho deso a la nevera tapat.
10) L’endemà
o al cap d’unes hores ja puc treballar les croquetes. Faig les formes i les
arrebosso amb pa ratllat.
11) Amb
aquestes quantitats avui m’han sortit unes 40 croquetes mitjanes.
12) Ja
podem fregir-les amb oli abundant i ben calent o bé congelar.
Un
consell: utilitza una llengua pastissera per remenar i buidar la paella. S’aprofita
tot al màxim.
Bon profit!
![]() |
els ingredients, al final no he usat ni crema de llet ni ous |
![]() |
tallar la ceba |
![]() |
i el porro |
![]() |
sofregeixo la ceba |
![]() |
hi afegeixo el porro |
![]() |
i afegeixo els pebrots |
![]() |
tallo les albergínies a daus |
![]() |
les coc amb aigua bullint un quart d'hora |
![]() |
escorro |
![]() |
trituro tots els ingredients |
![]() |
torno la massa a la paella |
![]() |
hi vaig afegint farina fins que espessi lo suficient |
![]() |
ha de quedar una massa espessa |
![]() |
una mica de pa ratllat per acabar i a reposar |
![]() |
arrebosso amb pa ratllat |
![]() |
llestes per congelar o per fregir |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!