Menú

11 d’oct. 2019

croquetes d'albergínia



Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
1h’
Temps de repòs
6h
Temps de fregir
15’
Cost per croqueta
0,15€ (15 cèntims)

Ingredients per unes 40 croquetes: 1 ceba mitjana, 2 albergínies, 1 pebrot verd i mig pebrot vermell, 1 porro, disposar d’uns 100 grams de farina (o el que ens demani després la massa), uns 100 grams de pa ratllat (una part per afegir a la massa i la resta per arrebossar al final), oli d’oliva, sal i pebre.

1)     Primer de tot netejo i tallo les verdures a daus petits.
2)    Poso en una paella la ceba triturada amb oli d’oliva i fregeixo uns 5 minuts.
3)    Hi afegeixo el porro i 5 minuts més.
4)    Hi afegeixo els pebrots i coc uns 15 minuts aproximadament a foc lent , salpebro al gust. Miro el nivell d’hidratació i si cal afegeixo més oli.
5)    Mentre s’està fent el sofregit de verdures tallo les albergínies i les poso a coure amb aigua durant un quart d’hora.
6)    Escorro les albergínies.
7)    Ajunto en un pot fondo tots els ingredients i els trituro amb el turmix.
8)    Torno la massa a la paella a foc lent i vaig afegint farina i remenant fins obtenir una massa espessa, amb la qual pugui fer les croquetes. Si em quedés massa espessa hi puc afegir un ou batut o un raig de crema de llet. Avui no ho he necessitat.
9)    Un cop feta la massa la passo a un recipient on hi afegeixo una mica de pa ratllat, salpebro al gust i deixo reposar. Jo ho deixo damunt el marbre fins que es refreda i després ho deso a la nevera tapat.
10)  L’endemà o al cap d’unes hores ja puc treballar les croquetes. Faig les formes i les arrebosso amb pa ratllat.
11)   Amb aquestes quantitats avui m’han sortit unes 40 croquetes mitjanes.
12)  Ja podem fregir-les amb oli abundant i ben calent o bé congelar.

Un consell: utilitza una llengua pastissera per remenar i buidar la paella. S’aprofita tot al màxim.


Bon profit!




els ingredients, al final no he usat ni crema de llet ni ous

tallar la ceba

i el porro

sofregeixo la ceba

hi afegeixo el porro

i afegeixo els pebrots

tallo les albergínies a daus

les coc amb aigua bullint un quart d'hora



escorro



trituro tots els ingredients 

torno la massa a la paella


hi vaig afegint farina fins que espessi lo suficient




ha de quedar una massa espessa 

una mica de pa ratllat per acabar i a reposar

arrebosso amb pa ratllat


llestes per congelar o per fregir











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!