Menú

27 de set. 2024

pastís fred d’arròs, salmó i alvocat




Pastís fred d’arròs, salmó i alvocat

  

Dificultat

Mitjana

Temps

1 hora

Temps repòs

6 hores

Cost per ració

 

Una amanida freda que no porta pa sinó arròs, pots improvisar diferents ingredients segons el que tinguis a casa. Per fer de llit el salmó i l’enciam són perfectes. Les maioneses i salses fan que tot quedi homogeni i cremós, ideal per muntar les capes d’aquest pastís que, és ideal que el facis el dia abans. I el treus del motlle i decores una estona abans de menjar-se’l.

  Ingredients per unes 4 persones:  300 grams d’arròs rodó, 2 alvocats, unes quantes olives sense pinyol, unes llenques grans de salmó fumat, un parell de llaunetes de tonyina, una ceba de figueres, unes anxoves, 4 ous durs, uns llagostins cuits pelats (calcula uns 5 o 6 per ració, per 4 persones, uns 20/24 llagostins), unes fulles d’enciam romà. I per les salses: maionesa, ketchup o salsa de tomàquet fregit, i unes gotes de brandi. 

  

1.       Primer de tot bullo l’arròs, l’escorro i deixo refredar. També faig els ous durs, els coc en aigua i quan arrenca el bull els coloco i 10 minuts, refredo. 

2.        Pico tots els ingredients ben petits i faig dos bols que seran els dos farcits del pastís. 

3.       Així doncs: aixafo l’alvocat amb unes gotes de llimona i una mica de sal. Pelo i pico els ous durs. Aixafo la tonyina. Pico les olives i les anxoves. Pelo i tallo petits els llagostins cuits i reservo uns 3 o 4 per decoració.

4.       Bol 1: barrejo la meitat de l’arròs amb l’alvocat aixafat fet puré amb unes gotes de llimona, la ceba picada,i les anxoves picades. Afegeixo maionesa i barrejo bé.

5.       Bol 2: barrejo l’altra meitat de l’arròs bullit amb la tonyina, els llagostins, els ous durs picats i les olives. Afegeixo la salsa còctel que l’he fet barrejant maionesa, tomàquet i gotes de brandi.

6.       En un motlle de plumcake poso paper de film al voltant o bé paper de forn. Tot això és per quan el giri, poder-lo treure amb facilitat del motlle. Sobre tot per les parets. Així queda ben bonic.

7.       Col·loco les llenques de salmó a la base i a les parets fent que sobre surti pels costats (si pot ser, si no, que arribi a la primera capa de la paret). La idea és que el salmó quedi a la part de sobre quan girem el pastís. Per cert, he reservat 3 o 4 llagostins per decorar.

8.       Poso unes fulles d’enciam també fent de paret amb el salmó (opcional).

9.       Faig una primera capa amb part de la barreja del bol 1

10.   Faig una segona capa amb la del bol 2 . I així fins fer 2 capes de cada barreja.

11.   Al final col·loco unes fulles d’enciam que faran de base del pastís.

12.   Ho aixafo tot bé amb delicadesa per tal que quedi tot ben compactat i es mantingui així quan el tregui del motlle. Tapo amb film i deixo reposar a la nevera d’un dia per l’altre.

13.   L’endemà, una horeta abans de menjar, trec el motlle girant-lo i col·locant-ho en una safata o plat gran pla.

14.   Trec el film transparent. I decoro amb unes tires d’enciam al voltant i uns llagostins cuits pelats per sobre.

 

 

Bon profit!



































 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!