5 de nov. 2021

canalons de pollastre


Uns canalons fets especialment de pollastre, melosos, deliciosos i sense masses complicacions. A casa agraden tan que en faig molts i en congelo en tapers sense la beixamel que la faig el dia que ens els hem de menjar. I, sí, porten feina però compensa. 


Dificultat

MItjana

Temps pel farcit

Temps per muntar, fer beixamel i muntar 

temps per gratinar


1 hora

2 hores

20’

Cost per ració (4 canalons per ració)

he fet 50 unitats (unes 12 racions)

1,20€


Ingredients per uns 50 canalons:  2 pollastres sencers i desossats (uns 4 kg), 50 plaques de pasta de canaló, un bitxo, farina i una mica de llet (si fa falta), 2 cebes,  200 ml. de vi blanc, 1 cabeça d’alls, sal, pebre negre i oli d’oliva un parell de fulles de llorer.

Per la beixamel: farina, llet, mantega, nou moscada, sal i pebre blanca

1.       Primer de tot he comprat els pollastres i he demanat que els treguin els ossos. A casa, els he tallat a daus gruixuts, salpebro i …

2.       en una paella amb oli d’oliva i un bitxo poso a escalfar i aboco els daus de pollastre, deixo que enrosseixin (uns 10 minuts).

3.       Afegeixo les cebes tallades ben fines i els alls a làmines i deixo coure uns 5 minuts aproximadament. Hi poso un parell de fulles de llorer.

4.       afegeixo el vi blanc i coc a foc mig uns 30 minuts amb la cassola tapada.

5.       Vaig remenant vigilant que tot quedi ben hidratat.

6.       Quan acabo, trec el bitxo, deixo reposar i refredar un xic i ho passo pel turmix suau un xic, que quedi amb una bona textura.

7.       Ha de quedar una massa fina, espessa i enganxosabi amb uns trossets de pollastre de tant en tant.

8.       Torno a posar tot al foc altre cop, afegeixo farina a cullerades (jo n’he necessitat unes 8 de les soperes) i vaig remenant integrant tots els ingredients.  Al final de tot aboco un raig de llet per amorosir la massa.

9.       Passo la massa a una mànega pastissera (en aquest cas dues mànegues) però si no en tens ho pots posar en un bol.

10.   quan és fred ho poso a nevera a reposar tot una nit 

 

L’endemà farceixo els canalons

1.       bullo la pasta (uns 12 minut), l’estenc damunt un drap net i amb la mànega pastissera vaig farcint els canalons. Els tanco bé i sello.

 

Cobrir amb beixamel:

1.       faig una beixamel com sempre, poso mantega en una olla i quan estigui desfeta hi aboco farina, remeno i vaig abocant llet calenta i batent bé per desfer els grumolls. Salpebro al gus i ratllo nou moscada. 

2.       I passo a posar un llit de beixamel, els canalons i a sobre cobreixo amb la beixamel.

3.       Espolso amb formatge ratllat 




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!