Menú

8 de maig 2020

macarrons guisats amb verdures



Dificultat
Mitjana
Temps
1 hora
Cost per ració
0,90€


És un plat molt sa, amb verdures, que agradarà a tothom i també a la quitxalla. Com que no cal posar unes verdures específiques pots aprofitar el que tinguis per la nevera o rebots. El bàsic és poder fer un bon sofregit amb tomàquets, ceba i pebrot.

Ingredients per unes 4/5 persones:  mig quilo de pasta: macarrons i les verdures que tinguis per casa, avui per exemple: una ceba seca, 2 carbassons, pebrots i 7 o 8 tomàquets madurs (per fer salsa de tomàquet), 2 dents d’all, oli d’oliva, sal, pebre negre.
Per mi els productes bàsics són la ceba, el tomàquet i els pebrots per poder fer un bon sofregit, a partir d’aquesta base pots afegir les verdures que consideris (pastanagues, albergínia, mongeta verda, ...)

1)     Primer de tot pico la ceba i pelo i tallo les verdures a daus petits i les reservo. Passo per aigua bullint els tomàquets (escaldo 3 o 4 minuts) just perquè pugui pelar-los fàcilment i triturar-los després.
2)    En una cassola baixa i ampla i amb oli d’oliva hi aboco els alls i sofregeixo fins que l’oli estigui aromatitzat.
3)    Afegeixo la ceba i la sofregeixo fins que tingui un lleuger color daurat, moment en el qual
4)    Afegeixo els pebrots tallats petits i sofregeixo tot. Si cal hi afegeixo oli.
5)    Quan estiguin una mica ja fets (uns 6/7 minuts a foc mig) hi afegeixo els carbassons i sofregeixo un parell de minuts.
6)    En aquest punt hi afegeixo el puré de tomàquet que he fet prèviament, un polsim de sucre i un polsim de sal i faig coure uns 10 minuts. Salpebro.
7)    Hi aboco aigua (o brou de verdures si en tenim) i quan bulli hi aboco els macarrons, remeno, rectifico de sal i pebre, tapo i deixo coure al dente (el que marqui el  paquet de pasta).
8)    Serveixo amb formatge parmesà ratllat. O, si t’agraden gratinats, els poses en una safata per anar a forn amb uns daus de mantega i formatge ratllat per sobre i els gratines uns minuts.


Bon profit!





ingredients

pico la ceba


fregeixo uns alls

les verdures picades

sofregeixo la ceba


i afegeixo els pebrots


i el carbassó







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!