Codonyat de casa
Dificultat |
Mitjana |
Temps preparació Temps repòs |
1 hora 2 o 3 dies |
Cost per ració |
0,35€ |
Un dolç casolà, que es
fa a casa sense masses complicacions, només necessitem temps i tres ingredients
bàsics. El codony aporta vitamina C, antioxidant i rejoveneix la pell. També és
ric en fibra i regula la flora intestinal. Ideal per menjar amb formatges i
raïm. I dura moltíssim (si és que no vola) T’animes a fer-lo?
Ingredients per unes 3 tarrines o 12 racions: 6 codonys que pesen uns 1600 grams sencers,
uns 700 grams de sucre i el suc de d’una llimona
1.
Primer de tot, rento els codonys, els poso a bullir en
una cassola amb aigua i amb el suc de la llimona. Els trec i els deixo refredar
2.
Quan ja no cremen, els pelo (els he pesat i ara fan,
sense pell, 900 grams). Els trituro fins que tinc un puré fi.
3.
Afegeixo el sucre i remeno bé fins que quedi tot ben
integrat.
4.
Els torno a posar (sense aigua) al foc i els coc uns
30 minuts aproximadament a foc mig. Sempre he de remenar, primer perquè no es cremi,
segon perquè tot es faci d’una manera més homogènia. Cal vigilar molt els
esquitxos i recomano treballar-ho tot sempre amb guants per protegir-te. Sobre
tot, durant la segona part de la cocció, els últims quinze minuts, remenar
constantment. Va canviant tan de
consistència (es fa espessint) com de color, es va enfosquint. En el moment que
ja porto mitja hora i tinc una consistència semblant a una crema espessa, aturo
el foc.
5.
Aboco la crema que he fet dins les terrines d’alumini
(poden ser de vidre també) que les he folrat amb film transparent per desemmotllar
millor però potser no calia. Les deixo sobre el marbre que es refredin
totalment . (avui he usat tres terrines d’alumini de 11x16 cm. Tapo amb paper de
forn perquè així no fan pel·lícula.
6.
Cap a la nevera a refredar i que agafi consistència.
En principi, l’endemà ja està fet però jo m’espero un parell de dies perquè el
sabor i la textura són molt millors.
7.
Trec del motlle i serveixo.
8.
Avui he servit el codony tallat a barres amb una
safata de formatges, torradetes i raïm moscatell
També poden servir per
farcir uns panellets o un pastís.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!