18 d’oct. 2024

Codonyat de casa

 


Codonyat de casa

  

Dificultat

Mitjana

Temps preparació

Temps repòs

1 hora

2 o 3 dies

Cost per ració

0,35€

 

Un dolç casolà, que es fa a casa sense masses complicacions, només necessitem temps i tres ingredients bàsics. El codony aporta vitamina C, antioxidant i rejoveneix la pell. També és ric en fibra i regula la flora intestinal. Ideal per menjar amb formatges i raïm. I dura moltíssim (si és que no vola) T’animes a fer-lo?

 

Ingredients per unes 3 tarrines o 12 racions:  6 codonys que pesen uns 1600 grams sencers, uns 700 grams de sucre i el suc de d’una llimona

  

1.       Primer de tot, rento els codonys, els poso a bullir en una cassola amb aigua i amb el suc de la llimona. Els trec i els deixo refredar

2.       Quan ja no cremen, els pelo (els he pesat i ara fan, sense pell, 900 grams). Els trituro fins que tinc un puré fi.

3.       Afegeixo el sucre i remeno bé fins que quedi tot ben integrat.

4.       Els torno a posar (sense aigua) al foc i els coc uns 30 minuts aproximadament a foc mig. Sempre he de remenar, primer perquè no es cremi, segon perquè tot es faci d’una manera més homogènia. Cal vigilar molt els esquitxos i recomano treballar-ho tot sempre amb guants per protegir-te. Sobre tot, durant la segona part de la cocció, els últims quinze minuts, remenar constantment.  Va canviant tan de consistència (es fa espessint) com de color, es va enfosquint. En el moment que ja porto mitja hora i tinc una consistència semblant a una crema espessa, aturo el foc.

5.       Aboco la crema que he fet dins les terrines d’alumini (poden ser de vidre també) que les he folrat amb film transparent per desemmotllar millor però potser no calia. Les deixo sobre el marbre que es refredin totalment . (avui he usat tres terrines d’alumini de 11x16 cm. Tapo amb paper de forn perquè així no fan pel·lícula.

6.       Cap a la nevera a refredar i que agafi consistència. En principi, l’endemà ja està fet però jo m’espero un parell de dies perquè el sabor i la textura són molt millors.

7.       Trec del motlle i serveixo.

8.       Avui he servit el codony tallat a barres amb una safata de formatges, torradetes i raïm moscatell

També poden servir per farcir uns panellets o un pastís.

 

 

 

Bon profit!



























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!