![]() |
Dificultat |
Mitjana |
Temps |
2 hores |
Cost per ració |
2,3€ |
Ingredients per unes 10 persones: 1 kg de
vedella a daus (la part que es diu conill és molt bona), farina, 2 kg de patata, 1 kg
de pastanagues, 2 cebes grans, 5 grans d’alls, 2 fulles de llorer, brou de
verdures casolà (un litre aprox.), 70 grams de moixernons (o carreretes) secs, 10 tomàquets
madurs per fer tomàquet triturat, oli d’oliva, sal, pebre negre.
1) Primer
de tot un parell d’hores abans poso les carreretes en un bol cobertes d’aigua
perquè s’hidratin. Si no tens temps pots accelerar el procés posant-hi aigua calenta (15 minuts)
2) Netejo
i tallo les verdures. Les patates les escapço i les deixo en aigua perquè no ennegreixin.Pwer escapçar el que cal fer és tallar la patata pel mig a lo llarg, aleshores amb el ganivet fas un tall al lateral i acabes trencant la patata ajudant amb la mà. És trenca sense tallar-la i així deixa anar el midó fent que l'estofat sigui més amorós.
3) Poso
farina en un taper i els daus de vedella, tapo i agito perquè tots els daus s’impregnin
de farina.
4) Poso
les dents d’all en una cassola gran i fonda amb oli d’oliva i al foc. Quan
sigui calent aboco la vedella. Deixo coure donant-li voltes.
5) Poso
el brou a escalfar
6) Afegeixo
la ceba trossejada i deixo coure uns 5 minuts
7) Afegeixo
el tomàquet triturat. Salpebro i deixo coure a foc lent 10 minuts.
8) Escorro
els bolets i aprofito una part del brou per afegir després (calent)
9) Aboco
el brou calent. Aboco el suc d’hidratar els moixernons.
10) Afegeixo
les 2 fulles de llorer, les patates i les pastanagues.
11) El
líquid ha de cobrir tot però just cobrir. Oloro i salpebro si cal.
12) Deixo
coure a foc lent durant uns 50 minuts amb la cassola tapada
13) Afegeixo
els moixernons i deixo coure 10 minuts més. En total hauré deixat la ultima
fase de cocció una horeta.
14) Deixo
reposar i ja puc servir. Aquest plat guanya d’un dia per l’altre.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!