Menú

29 de juny 2018

gingebre confitat




Dificultat
Mitjana
Temps preparació i cocció
50’
Temps repòs
8h/10h
Cost per 100 grams de producte
  2,20 €

El gingebre és una arrel picant tèbia que augmenta el nivell d’energia i escalfa l’organisme. És molt bo per l’aparell digestiu: facilita digestions, estimula el pàncrees, ajuda en els casos de nàusees, ... i aporta energia i vitalitat.
Te un sabor que recorda una mica la ceba i la llimona, picant, fresc, molt característic a causa entre d’altres a la citronella o el citral.
El gingebre s’utilitza per fer postres com galetes, pans de pessic... a vegades costa de trobar però si el voleu ja fet en graneries sol trobar-se. A casa però podem fer-lo i tenir-lo conservat molt temps. I, per suposat, a un preu molt més baix.
  
L'interés per fer aquest gingebre confitat té el seu origen en una excursió que vaig fer a la muntanya. En un moment de molt cansament un company de ruta me’n va donar i em va anar molt bé. Té un sabor dolç però amb el toc picant i fresc del gingebre.

Ingredients per obtenir 600 grams de producte final o bé amb una peça de gingebre de 100 grams: una peça de gingebre fresc de 100 grams, 160 grams de sucre, 200 ml d’aigua i un polsim de sal per l'almívar, i 60 grams més de sucre per arrebossar .

1)     Primer de tot pelem el gingebre amb un pelador de verdures, el deixem ben net i el tallem a trossos al gust (jo he fet rodanxes petites). L’important és que tots els trossos siguin d’un tamany aproximat per tenir el mateix punt de cocció.
2)    Posem el gingebre amb aigua freda en una olla (aigua abundant) a escalfar. Quan arrenqui el bull deixar 10 minuts a potència mitjana (6 punts) (M’he estrenat tot just amb la cuina d’inducció)
3)    Escórrer (l’aigua d’aquesta primera cocció la podem desar per fer després alguna altra recepta)
4)    Tornar a fer el mateix, posar el gingebre en aigua freda abundant i fins arrencar el bull 10 minuts (potència 6 punts).
5)    Escórrer el gingebre.
6)    Ara posem en una olla l’aigua, el sucre i la sal per fer l’almívar junt amb el gingebre. Quan arrenqui el bull, abaixem la potència. Cal anar vigilant com va tot. Jo recomano tapar l’olla per aprofitar millor l’energia. Anirem veient com es va consumint l’aigua i l’almívar va fent unes bombolles. Ho coem durant mitja hora a potencia mitja (uns 6 punts)
7)    Arribat el punt ja desitjat (amb mitja hora o una mica més ja n’hi ha prou) colem el gingebre i en calent ho arrebossem amb sucre. Ho deixem reposar amb el sucre uns 15 minuts.
8)    Després espolsem tot el sucre sobrer i col·loquem en una safata sobre paper de forn o bé en una reixeta peça per peça a reposar unes 8 hores. En aquest temps de repòs el gingebre s’endurirà per fora i obtindrem la textura que s’espera: un xic dura per fora però més tendra per dins.
9)    El posem en un pot i el tenim disponible durant moltes setmanes.




Bon profit!






pesem tots els ingredients


pelem i tallem el gingebre


amb aigua freda abundant a bullir

almívar, aigua, sucre i polsim de sal (encara no, esperem gingebre)




colem i tornem a coure

encara en calent arrebossem amb sucre

un cop reposat a un pot i a gaudir-lo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!