Dificultat
|
Mitjana
|
Temps preparació i cocció
|
50’
|
Temps repòs
|
8h/10h
|
Cost per 100 grams
de producte
|
2,20 €
|
El gingebre és una arrel
picant tèbia que augmenta el nivell d’energia i escalfa l’organisme. És
molt bo per l’aparell digestiu: facilita digestions, estimula el pàncrees,
ajuda en els casos de nàusees, ... i aporta energia i vitalitat.
Te un sabor que
recorda una mica la ceba i la llimona, picant, fresc, molt característic a causa entre
d’altres a la citronella o el citral.
El gingebre
s’utilitza per fer postres com galetes, pans de pessic... a vegades costa de
trobar però si el voleu ja fet en graneries sol trobar-se. A casa però podem
fer-lo i tenir-lo conservat molt temps. I, per suposat, a un preu molt més
baix.
L'interés per fer aquest gingebre confitat té el seu origen en una excursió que vaig fer a la muntanya. En un
moment de molt cansament un company de ruta me’n va donar i em va anar molt bé. Té
un sabor dolç però amb el toc picant i fresc del gingebre.
Ingredients per obtenir
600 grams de producte final o bé amb una peça de gingebre de 100 grams: una
peça de gingebre fresc de 100 grams, 160 grams de sucre, 200 ml d’aigua i un
polsim de sal per l'almívar, i 60 grams més de sucre per arrebossar .
1) Primer
de tot pelem el gingebre amb un pelador de verdures, el deixem ben net i el
tallem a trossos al gust (jo he fet rodanxes petites). L’important és que tots
els trossos siguin d’un tamany aproximat per tenir el mateix punt de cocció.
2) Posem
el gingebre amb aigua freda en una olla (aigua abundant) a escalfar. Quan
arrenqui el bull deixar 10 minuts a potència mitjana (6 punts) (M’he estrenat
tot just amb la cuina d’inducció)
3) Escórrer
(l’aigua d’aquesta primera cocció la podem desar per fer després alguna altra
recepta)
4) Tornar
a fer el mateix, posar el gingebre en aigua freda abundant i fins arrencar el
bull 10 minuts (potència 6 punts).
5) Escórrer
el gingebre.
6) Ara
posem en una olla l’aigua, el sucre i la sal per fer l’almívar junt amb el
gingebre. Quan arrenqui el bull, abaixem la potència. Cal anar vigilant com va
tot. Jo recomano tapar l’olla per aprofitar millor l’energia. Anirem veient com
es va consumint l’aigua i l’almívar va fent unes bombolles. Ho coem durant
mitja hora a potencia mitja (uns 6 punts)
7) Arribat
el punt ja desitjat (amb mitja hora o una mica més ja n’hi ha prou) colem el
gingebre i en calent ho arrebossem amb sucre. Ho deixem reposar amb el sucre
uns 15 minuts.
8) Després
espolsem tot el sucre sobrer i col·loquem en una safata sobre paper de forn o bé
en una reixeta peça per peça a reposar unes 8 hores. En aquest temps de repòs
el gingebre s’endurirà per fora i obtindrem la textura que s’espera: un xic dura
per fora però més tendra per dins.
9) El
posem en un pot i el tenim disponible durant moltes setmanes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!