Dificultat |
mitjana |
Temps de preparació Temps de cocció |
20’ 50’ |
Cost per ració |
3€ |
Una recepta molt fàcil, un plat complet que bàsicament es fa al forn i que agrada a molta gent. Per mi, és una de les receptes bàsiques recurrents i que els encanta als meus fills.
Ingredients per unes 2 persones: 2 cuixes de pollastre obertes, 2 dents d'all a làmines, 1 ceba, 3 patates, oli d’oliva, sal, pebre i herbes provençals o romaní o farigola.
1) Primer
de tot cal dir que demanis a la botiga que t’obrin una mica les cuixes de
pollastre per anar al forn perquè quedin ben fetes.
2) En
una cassola que pugui anar al foc i també al forn hi aboques un raig generós d’oli
d’oliva, hi poses les dents d'all i la ceba tallada a rodanxes fines i la cous uns 10 minuts a
foc mig.
3) Poses
el forn a escalfar a uns 170 graus tan a sota com a sobre.
4) Mentre,
peles i talles les patates a rodanxes fines
5) Salpebres
el pollastre per les dues bandes i també hi espolses les herbes
6) Atures
el foc de la cassola. Poses les patates sobre la ceba i al damunt les cuixes de
pollastre
7) Col·loques
la cassola sense tapa al forn i deixes coure uns 40/50 minuts. El temps dependrà
de la potència del forn però millor que ho vagis vigilant. Jo, a mitja cocció,
trec la cassola i giro les cuixes, així es fan per ambdues bandes i queden
cruixents.
8) Atura
el forn i ja pots servir a taula. Un plat complet i senzill de fer.
Bon profit!
Aquest cap de setmana ho farem, ummmm!
ResponEliminaGràcies
Ja em diràs com surt!! bon cap de setmana bonica!
EliminaBoníssim i molt fàcil gràcies !
ResponEliminaFácil i boníssim!!!
ResponElimina