Menú

29 de gen. 2021

Cuixes de pollastre al forn amb llit de ceba i patata

 



 

Dificultat

mitjana

Temps de preparació

Temps de cocció

20’

50’

Cost per ració

3€

 Una recepta molt fàcil, un plat complet que bàsicament es fa al forn i que agrada a molta gent. Per mi, és una de les receptes bàsiques recurrents i que els encanta als meus fills.


Ingredients per unes 2 persones:  2 cuixes de pollastre obertes, 2 dents d'all a làmines, 1 ceba, 3 patates, oli d’oliva, sal, pebre i herbes provençals o romaní o farigola.

 

1)    Primer de tot cal dir que demanis a la botiga que t’obrin una mica les cuixes de pollastre per anar al forn perquè quedin ben fetes.

2)    En una cassola que pugui anar al foc i també al forn hi aboques un raig generós d’oli d’oliva, hi poses les dents d'all i la ceba tallada a rodanxes fines i la cous uns 10 minuts a foc mig.

3)    Poses el forn a escalfar a uns 170 graus tan a sota com a sobre.

4)    Mentre, peles i talles les patates a rodanxes fines

5)    Salpebres el pollastre per les dues bandes i també hi espolses les herbes

6)    Atures el foc de la cassola. Poses les patates sobre la ceba i al damunt les cuixes de pollastre

7)    Col·loques la cassola sense tapa al forn i deixes coure uns 40/50 minuts. El temps dependrà de la potència del forn però millor que ho vagis vigilant. Jo, a mitja cocció, trec la cassola i giro les cuixes, així es fan per ambdues bandes i queden cruixents.

8)    Atura el forn i ja pots servir a taula. Un plat complet i senzill de fer.

 Bon profit!















4 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!