Menú

28 de juny 2019

Pastís de carbassó



Dificultat
Fàcil
Temps
1h30’
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 4 persones:  3 carbassons, 2 cebes mitjanes, 3 ous, 200 ml de nata líquida per cuinar, formatge ratllat per gratinar, orenga ratllada, oli d’oliva, pebre, sal

1)     Pelo les cebes a tires molt fines. En una paella amb oli d’oliva les sofregeixo una bona estona (uns 20 minuts) fins que estiguin tendrees.
2)    Rento els carbassons i els tallo a rodanxes fines. Els coc (avui ho he fet al forn ja escalfat a uns 170 graus durant uns 15 minuts) però es pot fer en una paella. La qüestió és coure’ls fins que estiguin tous. I una altra qüestió és que no tinguin aigua. Si es fa al forn no en sol haver però els podem deixar escórrer per si de cas.
3)    Així ja tinc el forn pre escalfat a uns 180 graus tan a dalt com a sota.
4)    Ara vaig a fer la massa. En un bol hi barrejo els ous batuts, la nata líquida, salpebro i aromatitzo amb orenga.
5)    Hi afegeixo les rodanxes de carbassó i barrejo bé.
6)    En un motlle per anar al forn hi aboco tota la massa i poso formatge ratllat per sobre.
7)    Ho poso al forn a 180 graus durant una mitja horeta. Està a punt quan veig que l’ou ha cuallat bé i que el formatge de sobre està rosset.  Punxo amb una agulla per veure si surt neta i ja està fet.
8)    El deixem reposar un quart d’hora i trec del motlle. El podem servir calent o bé fred (abans de posar a la nevera deixem que s’atemperi) . De totes maneres resulta molt bo.
És un pastís molt suau i fàcil de fer.


Bon profit!


els ingredients

tallem els carbassons a rodanxes fines


posem el carbassó a coure al forn


sofregim al ceba una estona



batem els ous, afegim la crema de llet i ...



barregem tots els ingredients



en una safata d'anar al forn amb paper per fer bona forma



i ja està !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!