Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30’
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 4 persones: 3 carbassons, 2 cebes mitjanes, 3 ous, 200 ml
de nata líquida per cuinar, formatge ratllat per gratinar, orenga ratllada, oli
d’oliva, pebre, sal
1) Pelo
les cebes a tires molt fines. En una paella amb oli d’oliva les sofregeixo una
bona estona (uns 20 minuts) fins que estiguin tendrees.
2) Rento
els carbassons i els tallo a rodanxes fines. Els coc (avui ho he fet al forn ja
escalfat a uns 170 graus durant uns 15 minuts) però es pot fer en una paella. La
qüestió és coure’ls fins que estiguin tous. I una altra qüestió és que no
tinguin aigua. Si es fa al forn no en sol haver però els podem deixar escórrer per
si de cas.
3) Així
ja tinc el forn pre escalfat a uns 180 graus tan a dalt com a sota.
4) Ara
vaig a fer la massa. En un bol hi barrejo els ous batuts, la nata líquida, salpebro
i aromatitzo amb orenga.
5) Hi
afegeixo les rodanxes de carbassó i barrejo bé.
6) En
un motlle per anar al forn hi aboco tota la massa i poso formatge ratllat per
sobre.
7) Ho
poso al forn a 180 graus durant una mitja horeta. Està a punt quan veig que l’ou
ha cuallat bé i que el formatge de sobre està rosset. Punxo amb una agulla per veure si surt neta i
ja està fet.
8) El
deixem reposar un quart d’hora i trec del motlle. El podem servir calent o bé
fred (abans de posar a la nevera deixem que s’atemperi) . De totes maneres
resulta molt bo.
És un pastís molt suau i
fàcil de fer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!