Menú

20 de nov. 2020

albergínies farcides de verduretes a l’oriental

 


Dificultat

mitjana

Temps

1h.’

Cost per ració

1,70€

 

És un plat que pot ser ben bé un plat principal (he comptat 1 albergínia sencera per persona) però també es pot acompanyar d’unes patates al caliu, o un arròs basmati, ....  en aquest cas compta mitja albergínia per persona ja que atipa molt. És vegà, sense gluten ni lactosa i el fa adequat per gairebé tothom. Molt nutritiu, barat si aprofites època d’albergínies. La diversitat de colors fa aquest plat molt bonic.

 

Ingredients per unes 2 persones (posant 2 meitats d’albergínia) :  2 albergínies grans, 1 carbassó, 3 pebrots de diferents colors, 1 ceba mitjana, 1 tomàquet de pera, per aromatitzar:  sal, oli d’oliva, herbes provençals, curri en pols, pebre negre en pols, pebrot vermell en pols (del dolç i del picant).

 

1)     Poso el forn a escalfar a uns 180 graus a dalt i a sota.

2)    Primer de tot netejo bé les albergínies, faig uns talls transversals formant uns rombos, salo, un raig d’oli i al forn dins una safata (que serà la mateixa on enfornaré al final). Aquests talls faciliten després extreure els daus d’albergínia cuita.

3)    Poso al forn les albergínies durant uns 25 minuts a uns 170 graus (jo he tapat amb paper d’alumini perquè no es cremin)

4)    Mentre, tallo totes les verdures a daus i les deixo en un bol

5)    El tomàquet el deixo apart

6)    Faig una vinagreta, poso en un got que porti tapa, oli d’oliva, sal, pebre negre, el curri, els pebrots en pols, les herbes provençals o el timó.... tapo i ho xinxollo tot bé.

7)    Ho aboco damunt les verdures i les remeno bé. Deixo macerar una horeta o més.

8)    Mentrestant, ja tinc les albergínies mig cuites (no cal que estiguin del tot cuites). Les trec del forn i amb paciència vaig tallant els daus deixant les albergínies amb la carcassa i una mica de polpa. Les torno a col·locar a la safata.

9)    En una cassola baixa amb una mica d’oli d’oliva aboco les verdures (totes, amb els daus d’albergínia) excepte el tomàquet. Ho coc tot uns 6/8 minuts a foc fort. En aquest moment és quan notes com les aromes surten de les verdures...

10)  Ho poso en un escorredor perquè tregui tot el suc. Ens interessen només les verdures el més “seques” possibles.

11)   Farceixo amb les verdures totes les meitats d’albergínia i finalment hi poso uns daus de tomàquet cru i espolso amb pa ratllat sense gluten.

 

12)  Ho enforno durant uns 20 minuts amb forn a uns 170 graus a sota i a dalt. Tot i així vigilo cap al final que no se’ns cremi.

 

Jo aprofito l’energia del forn per coure en una altra safata unes patates o uns moniatos o mitja carbassa o fer unes verdures escalivades.

 

Bon profit!


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!