Menú

16 de jul. 2021

Tiramisú vegà de te matxa



Dificultat

Mitjana

Temps aprox.

2 dies pel mascarpone vegà

45’ pel pa de pessic vegà

15’ per muntar

Cost per ració

2,50€


Ingredients per un pastís per unes 2 o 3 persones:  


pel mascarpone vegà: 250 grams d’anacards crus (2 gots), 1 got i mig de llet vegetal (de civada o d’ametlla) (uns 300 ml),  50 grams de sucre blanc (opcional) , 1 culleradeta de sal, mitja cullerada de vinagre de poma i 2 culleradetes de suc de llimona.


pel pa de pessic: 1 got i mig de farina de brioixeria (230grs), un got i mig de sucre blanc (280 grs), 2 cullerades de postres de llevat químic, 1 got i mig de llet vegetal (d’avena o d’ametlles) (uns 350 ml.), la pell de mitja llimona, essència de vainilla (una cullerada de sopa) i 5 cullerades d’oli suau.


i 4 cullerades de te matxa en pols (2 per fer el te matxa i 250 ml. d’aigua bullint) i 2 més per decorar al final).


el dia abans faig el mascarpone vegà:

  1. poso els anacards en remull unes 3 o 4 hores amb llet vegetal (1 got i mig)

  2. quan veig que ja estan tendres els escorro i reservo la llet vegetal. Poso els anacards en el bol per triturar-los, afegeixo mig got de llet vegetal i trituro bé. Vaig afegint llet vegetal fins que obtingui una textura cremosa espessa i sense grumolls.  Hi afegeixo el suc de llimona, el vinagre i la sal.

  3. Ho coloco en un taper i tapo amb film transparent i el deixo a la cuina en un lloc a temperatura ambient (ara a l’estiu amb una temperatura alta molt millor). Es tracta de fer-lo fermentar. El deixo com a mínim unes 8 hores (o tota una nit).

  4. L’endemà hi afegeixo sucre per endolcir-lo però primer tasta’l per si ja t’agrada com ha quedat.  Aleshores reserva a la nevera fins muntar el pastís.


ara faré el pa de pessic:

  1. poso el forn a escalfar a uns 170 graus (de sota)

  2. Barrejo els ingredients secs: la farina, el sucre, el llevat. 

  3. Afegeixo l’oli i barrejo bé, després la llet vegetal i barrejo bé i finalment l’essència de vainilla i la ratlladura de la pell de llimona. Ho puc treballar manualment o amb unes varilles elèctriques

  4. Poso paper de forn en un motlle rectangular i aboco la massa

  5. Enforno uns 20’ aproximadament o fins que punxant amb una agulla, surti neta. 

  6. Espero que es refredi i trec del motlle. 


mentre es refreda el pa de pessic faré el te:


  1. Preparo el te matxa. Com? Poso l’aigua a bullir, quan comença a ser calenta hi afegeixo 2 cullerades de te i barrejo bé fins que no quedin grumolls. Es continua coent i just abans de bullir, aturo el foc i deixo reservat. Cal que es refredi per fer-la servir després.


Ara ja passo a muntar el pastís

  1. Tallo a quadrats iguals el pa de pessic.

  2. Els suco bé amb el te però no excessivament ja que es tracta que quedin prou sòlids per aguantar el pes del farcit.  Jo ho faig amb una cullera.

  3. Poso una primera capa de pa de pessic xop de te i cobreixo amb el farcit de mascarpone d’anacards.

  4. Faig el mateix amb una segona i tercera capa. La última capa ha de ser de mascarpone d’anacards.

  5. Deixo a la nevera unes 2 o 3 hores perquè es refredi.

  6. Abans de servir espolso te matxa per sobre ajudant-me d’un tamisador.




Bon profit!


procés de remull dels anacards:




procés d'elaboració del "mascarpone"








procés d'elaboració del pa de pessic vegà:














fem el protagonista: el te matxa





i muntem el pastís:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!