Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h30’
|
Cost per ració
|
0,70€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 2 albergínies negres, 4 dents d’all, 6
tomàquets madurs o de conserva (tipus pera, de branca, ...), un raig d’oli d’oliva.
D’espècies: mitja cullerada de paprika (o pebrot vermell picant), de comí molt,
sal i pebre i julivert i cilantre picats. Arròs basmati, sal, curri i sèsam
torrat.
Per acompanyar és ideal l’arròs basmati amb curri.
I una mica de sèsam torrat.
1) Primer
de tot, netejo les verdures. Poso els tomàquets amb aigua bullent a coure un
parell de minuts o fins que vegi que la pell es desprèn. Els poso a escórrer,
els pelo i els tallo a daus.
2) Poso
en una paella un raig d’oli a sofregir les albergínies tallades a daus, amb les
dents d’all, salem. Tot junt ho coc un quart d’hora a foc suau. Amb això el que
faig és fer “suar” l’albergínia, va traient el seu propi suc. Quan veig que
està prou fet ho poso en un escorredor, passo un paper de cuina per la paella i
..
3) Aboco
un raig d’oli i els tomàquets. Ho especio amb el comí i la paprika, salpebro al
gust. Deixo coure uns quinze o vint minuts o fins que vegi que redueix. En
aquest punt aboco el julivert, una dent d’all picada i el cilantre picat.
Barrejo bé.
4) I
de seguida afegeixo els daus d’albergínia amb les dents d’all d’abans.
5) Tot
junt ho coc aproximadament mitja horeta a foc molt lent.
6) Bullo
l’arròs basmati durant deu minuts en aigua bullint i afegeixo curri al gust.
Escorro.
7) Serveixo
el plat posant una base d’arròs i a sobre el sofregit d’albergínia. Decoro amb
sèsam.
Bon profit!
![]() |
tots els ingredients |
![]() |
tallo a daus les albergínies |
![]() |
escaldo els tomàquets |
![]() |
escorro les albergínies |
![]() |
el pebrot vermell |
![]() |
el comí |
![]() |
i finalment l'all, julivert i cilantre |
![]() |
els daus d'albergínia |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!