Menú

7 de febr. 2020

albergínia delicatessen


Dificultat
Mitjana
Temps
1h30’
Cost per ració
0,70€

Ingredients per unes 4/5 persones:  2 albergínies negres, 4 dents d’all, 6 tomàquets madurs o de conserva (tipus pera, de branca, ...), un raig d’oli d’oliva. D’espècies: mitja cullerada de paprika (o pebrot vermell picant), de comí molt, sal i pebre i julivert i cilantre picats. Arròs basmati, sal, curri i sèsam torrat.
Per acompanyar és ideal l’arròs basmati amb curri. I una mica de sèsam torrat.

1)     Primer de tot, netejo les verdures. Poso els tomàquets amb aigua bullent a coure un parell de minuts o fins que vegi que la pell es desprèn. Els poso a escórrer, els pelo i els tallo a daus.
2)    Poso en una paella un raig d’oli a sofregir les albergínies tallades a daus, amb les dents d’all, salem. Tot junt ho coc un quart d’hora a foc suau. Amb això el que faig és fer “suar” l’albergínia, va traient el seu propi suc. Quan veig que està prou fet ho poso en un escorredor, passo un paper de cuina per la paella i ..
3)    Aboco un raig d’oli i els tomàquets. Ho especio amb el comí i la paprika, salpebro al gust. Deixo coure uns quinze o vint minuts o fins que vegi que redueix. En aquest punt aboco el julivert, una dent d’all picada i el cilantre picat. Barrejo bé.
4)    I de seguida afegeixo els daus d’albergínia amb les dents d’all d’abans.
5)    Tot junt ho coc aproximadament mitja horeta a foc molt lent.
6)    Bullo l’arròs basmati durant deu minuts en aigua bullint i afegeixo curri al gust. Escorro.
7)    Serveixo el plat posant una base d’arròs i a sobre el sofregit d’albergínia. Decoro amb sèsam.


Bon profit!




tots els ingredients

tallo a daus les albergínies


escaldo els tomàquets






escorro les albergínies



el pebrot vermell

el comí

i finalment l'all, julivert i cilantre



els daus d'albergínia



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!