Menú

10 de gen. 2020

llom de salmó al forn amb verduretes






Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
Temps cocció
20’
25’
Cost per ració

Ingredients per unes 8 persones:   salmó fresc en 2 lloms sencers (uns 2kg aprox), 5 patates mitjanes o 1kg de "minis", 2 pebrots verds i un grapat de pebrots petitons, 2 cebes, 4 tomàquets madurs, vi blanc (uns 500 ml), sal i pebre negra, oli d’oliva, un bitxo, 3 o 4 dents d’all.

1)     Primer de tot demano a la peixateria que em posin dos talls grans de llom de salmó que tinguin una mida que pugui anar a la font on serviré els talls.
2)    Preparo el llit de verdures. Netejo totes les verdures i les tallo a trossos mitjanets, tot a la mateixa mida per tal que el temps de cocció sigui el mateix. 
3)    Les patates, si són grans,faig les a rodanxes petites (o mitges rodanxes) d’un cm. Avui n'he fet servir de petites i les he posat senceres. Els tomàquets a rondanxes o en meitats, el pebrot i la ceba en juliana.
4)    Poso un raig d’oli a la safata i ho pinto bé.  A sobre hi col·loco les patates i la resta de verdures fent un bon llit, salpebro al gust, afegeixo el bitxo, un got de vi blanc i un raig d’aigua
5)    Al forn a 170 graus uns 15 minuts o fins que vegi que les patates hagin canviat de color (color més groguenc) i les verdures estiguin quasi fetes.
6)    Trec del forn la safata i afegeixo els lloms de salmó salpebrats i uns arets de ceba extra per sobre. I ho tapo amb paper d'alumini tot fent com en papillot.
7)    Ho torno al forn i cuino només 10 minuts (o menys) a uns 160 graus. Més val que falti cocció que no pas que sobri. En el cas del peix és perillós deixar-lo més del que necessita perquè s’asseca i no és gustós. En cas de dubte comprovo com ha quedat. Deixo al forn tancat i s’acabarà de fer. Un truc: si amb una forquilla o cullera aixafo la superfície i es separen les parts del peix (com un llibre) senyal que ja està fet.

Bon profit!



demano un bon tall de salmó




tallo les verdures

un llit de verdures

bitxo

vi blanc

brou de cocció d'uns musclos (opciona)


un bon salmó


damunt les verdures cuites

tapo i al forn 10 minuts uns 160 graus


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!