Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
Temps cocció
|
20’
25’
|
Cost per ració
|
€
|
Ingredients per unes 8 persones: salmó
fresc en 2 lloms sencers (uns 2kg aprox), 5 patates mitjanes o 1kg de "minis", 2 pebrots verds i un grapat de pebrots petitons, 2 cebes,
4 tomàquets madurs, vi blanc (uns 500 ml), sal i pebre negra, oli d’oliva, un
bitxo, 3 o 4 dents d’all.
1) Primer
de tot demano a la peixateria que em posin dos talls grans de llom de salmó que
tinguin una mida que pugui anar a la font on serviré els talls.
2) Preparo
el llit de verdures. Netejo totes les verdures i les tallo a trossos mitjanets,
tot a la mateixa mida per tal que el temps de cocció sigui el mateix.
3) Les
patates, si són grans,faig les a rodanxes petites (o mitges rodanxes) d’un cm. Avui n'he fet servir de petites i les he posat senceres.
Els tomàquets a rondanxes o en meitats, el pebrot i la ceba en juliana.
4) Poso
un raig d’oli a la safata i ho pinto bé.
A sobre hi col·loco les patates i la resta de verdures fent un bon llit,
salpebro al gust, afegeixo el bitxo, un got de vi blanc i un raig d’aigua
5) Al
forn a 170 graus uns 15 minuts o fins que vegi que les patates hagin canviat de
color (color més groguenc) i les verdures estiguin quasi fetes.
6) Trec
del forn la safata i afegeixo els lloms de salmó salpebrats i uns arets de ceba
extra per sobre. I ho tapo amb paper d'alumini tot fent com en papillot.
7) Ho
torno al forn i cuino només 10 minuts (o menys) a uns 160 graus. Més val que
falti cocció que no pas que sobri. En el cas del peix és perillós deixar-lo més
del que necessita perquè s’asseca i no és gustós. En cas de dubte comprovo com
ha quedat. Deixo al forn tancat i s’acabarà de fer. Un truc: si amb una
forquilla o cullera aixafo la superfície i es separen les parts del peix (com
un llibre) senyal que ja està fet.
Bon profit!
![]() |
demano un bon tall de salmó |
![]() |
tallo les verdures |
![]() |
un llit de verdures |
![]() |
bitxo |
![]() |
vi blanc |
![]() |
brou de cocció d'uns musclos (opciona) |
![]() |
un bon salmó |
![]() |
damunt les verdures cuites |
![]() |
tapo i al forn 10 minuts uns 160 graus |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!