17 d’abr. 2020

pastís milfulls de nata amb maduixes





Dificultat
MItjana
Temps de preparació bases 2 genoveses
Temps de cocció genoveses (2u)
Muntatge del pastís:
10’+10’
10’+10’
2 hores
Cost per ració
0,90 €


És un pastís molt bonic, fàcil de fer, només cal paciència i ja està. La presència és espectacular, entre els colors blanc de la nata i vermell de les maduixes. Si el fas un cop, repeteixes segur. Èxit assegurat !

Ingredients per un pastís mitjanet (20cm diàmetre) que són unes 6/8 racions :

2 planxes de genovesa prima (surten les 4 bases rodones): per les 2 planxes he fet servir: 8 ous, 240 grams de sucre, 240 grams de farina i un polsim de sal.

Pel farcit: 600 grams de maduixes, 500 ml. de nata líquida per muntar, 3 cullerades de sucre (glacé va millor).
Per l’almívar: 200 ml. d’aigua, 4 cullerades de sucre, 1 raig de licor
Per la decoració a sobre: unes 12/14 maduixes, 5 cullerades de melmelada de maduixa, 2 grams de gelatina neutra en 2 fulles i aigua.
Va molt bé tenir paper per forn i un motlle d’aquells que es fan més grans o més petits.

Bases de pa de pessic: el dia abans faig els pans de pessic i els deso a la nevera.
  1. Jo he fet primer la 1a planxa amb la meitat dels ingredients (4 ous, 120grams de sucre i farina). Separo rovells de les clares, poso les clares a la nevera amb un polsim de sal.
  2. Bato amb unes varilles elèctriques els rovells amb el sucre fins que fa una crema suau i blanquinosa.
  3. Afegeixo les clares muntades a punt de neu. Jo ho treballo amb una llengua pastissera.
  4. Afegeixo la farina tamisada a poc a poc.
  5. Aboco la massa damunt un paper de forn en una safata rectangular i baixa i al forn uns 10 minuts uns 120 graus.
  6. Mentre es cou faig la segona massa. Al forn. Poso les 2 planxes de pa de pessic a la nevera tapant-les amb paper de forn (perquè no s’enganxin).

Ara ja faig el pastís.
  1. Trec les bases del pa de pessic i en faig 4 rodones iguals usant com a guia el motlle de pastís. Les aparto
  2. Munto la nata que quedi ben espessa. Avui hi he afegit uns 50 grams de formatge d'untar perquè tingui més consistència. Cap al final hi afegeixo sucre blanc.
  3. Netejo les maduixes del farcit i les tallo ben petites.
  4. Faig l’almívar així: barrejo l’aigua amb el sucre i ho porto al foc. Hi aboco un raig de licor (del que tingui, brandi, cointreau, ...). Quan arrenqui el bull, aturo.
  5. Agafo la primera base de pa de pessic i la pinto amb l’almívar per les dues cares.
  6. Poso paper de forn sota i a sobre el motlle de pastís que em servirà perquè quedi més bonic. Hi col·loco el primer pa de pessic xupat amb l’almívar.
  7. Hi poso una capa generosa de nata i de maduixes.
  8. Torno a pintar amb l’almívar les dues capes del segon pa de pessic i faig el mateix. I la tercera capa.
  9. A sobre de tot hi col·loco el 4rt pa de pessic també xupat amb l’almívar
Faig la cobertura
  1. Poso a hidratar uns 10 minuts les 2 fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. En un pot barrejo la melmelada de maduixa amb l’aigua i ho porto al foc afegint-hi les fulles de gelatina escorregudes.
  3. Remeno bé i aturo el foc.

  1. Poso damunt la 4a planxa de genovesa les maduixes tallades per la meitat que quedin ben boniques.
  2. Ho pinto tot bé amb la gelatina de maduixa que he fet.
  3. Deixo a la nevera una parell d’hores. En aquest punt si m'ha sobrat nata o tinc ganes de posar-ne més ... trec el motlle i amb una mànega pastissera cobreixo les parets amb nata. Jo no ho he fet perquè m'agrada veure les diferents capes des de fora.
  4. Si no és el cas ... en el moment de servir a taula...
  5. Trec el motlle i serveixo .

Bon profit !


els ingredients


rovells i sucre

ben batuts

clares a punt de neu

les tres parts preparades

afegeixo les clares


tamiso la farina


damunt un motlle baix i ample


ja tinc les dues planxes preparades

faig 4 cercles amb el paper de forn

segon dia, muntar el pastís

per muntar la nata: nata liquida, sucre i formatge d'untar


hi afegeixo el formatge a mig montar la nata



deso la nata a la nevera

netejo les maduixes

les tallo petites

almívar amb aigua, sucre i licro





faig les formes rodones


pinto amb l'almívar

una capa de nata

i moltes maduixes

última capa 



les maduixes per decorar



pinto amb la melmelada amb gelatina fosa






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!