Aquesta recepta prové d’Itàlia i se’n diu mezzanotte (mitjanit) perquè són
els espaguetis ideals per cuinar quan es torna de festa, es té gana i poc temps
per fer-se un plat que atipi.
La rapidesa s’aconsegueix fent bullir per una banda els
espaguetis i mentre aquests es couen fer el condiment en una paella. Cal
coordinar els tempus per tal que en el moment que toqui escórrer la pasta (al
dente) es pugui afegir a la paella . Per aquesta raó, jo recomano que comencem
fent el condiment i quan ja el tingui controlat posaré els espaguetis a coure.
Ingredients per unes 4 persones: 400 g d'espaguetis (4 litres d’aigua i 24 grams de sal), 3 dents d’all, 2 bitxos petits (sense la llavor), oli d’oliva de bona qualitat i, opcional (formatge parmesà o pecorino ratllat) i si se'n té, unes branques de julivert fresc.
1. Avui en primer lloc, bulliré la pasta. Poso
en una olla gran (ampla i alta) uns 4 litres d’aigua (calculo 1 litre d’aigua
per cada 100 grams de pasta) i tinc preparats uns 25 grams de sal (la
proporció és d’uns 6 grams de sal per cada 100 grams de pasta). Quan l’aigua
bulli, tiro la sal i a continuació tiro els espaguetis, que, al principi
sobresurten però després ja s’integren dins l’aigua. Durant la cocció remeno
per fer que no s’enganxin (forquilla de fusta). Per obtenir-los al dente aturo
el foc un minut abans del que posi a l’envàs i els escorro de seguida.
2. En el moment que la pasta ja és a l’olla, i
tot controlat, faig el condiment. En una paella ampla aboco una quantitat
generosa d’oli d’oliva extra verge, hi afegeixo les dents d’all picades i ho
coc a foc mig tirant a baix per evitar que es cremin. Afegeixo els bitxos
tallats a rodanxetes i sense la llavor.
3. Escorro la pasta (aparto un got de
l’aigua de la cocció) i de seguida l’aboco sobre la paella i ho barrejo tot
bé.
4. En aquests moments hi aboco una mica d’aigua
de la cocció que he apartat abans per tal d’hidratar la pasta i no quedi
seca. S’hi pot espolsar julivert fresc talladet per aportar-li frescor i
cap a taula acompanyat (o no) d’un bol amb formatge ratllat.
Bon
profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!