Menú

4 de març 2022

espaguetis mezzanotte (all, bitxo i oli)

 


Dificultat

Fàcil

Temps

15’

Cost per ració

0,30€


Aquesta recepta prové d’Itàlia i se’n diu mezzanotte (mitjanit) perquè són els espaguetis ideals per cuinar quan es torna de festa, es té gana i poc temps per fer-se un plat que atipi. 

La rapidesa s’aconsegueix fent bullir per una banda els espaguetis i mentre aquests es couen fer el condiment en una paella. Cal coordinar els tempus per tal que en el moment que toqui escórrer la pasta (al dente) es pugui afegir a la paella . Per aquesta raó, jo recomano que comencem fent el condiment i quan ja el tingui controlat posaré els espaguetis a coure.


Ingredients per unes 4 persones:  400 g d'espaguetis (4 litres d’aigua i 24 grams de sal), 3 dents d’all, 2 bitxos petits (sense la llavor), oli d’oliva de bona qualitat i, opcional (formatge parmesà o pecorino ratllat) i si se'n té, unes branques de julivert fresc.

1.     Avui en primer lloc, bulliré la pasta. Poso en una olla gran (ampla i alta) uns 4 litres d’aigua (calculo 1 litre d’aigua per cada 100 grams de pasta) i tinc preparats uns 25  grams de sal (la proporció és d’uns 6 grams de sal per cada 100 grams de pasta). Quan l’aigua bulli, tiro la sal i a continuació tiro els espaguetis, que, al principi sobresurten però després ja s’integren dins l’aigua. Durant la cocció remeno per fer que no s’enganxin (forquilla de fusta). Per obtenir-los al dente aturo el foc un minut abans del que posi a l’envàs i els escorro de seguida.

2.     En el moment que la pasta ja és a l’olla, i tot controlat, faig el condiment. En una paella ampla aboco una quantitat generosa d’oli d’oliva extra verge, hi afegeixo les dents d’all picades i ho coc a foc mig tirant a baix per evitar que es cremin. Afegeixo els bitxos tallats a rodanxetes i sense la llavor. 

3.     Escorro la pasta  (aparto un got de l’aigua de la cocció) i de seguida l’aboco sobre la paella i ho barrejo tot bé. 

4.     En aquests moments hi aboco una mica d’aigua de la cocció que he apartat abans per tal d’hidratar la pasta i no quedi seca.  S’hi pot espolsar julivert fresc talladet per aportar-li frescor i cap a taula acompanyat (o no) d’un bol amb formatge ratllat.

 

Bon profit!














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!