Menú

17 de jul. 2020

Pa de pessic vegà amb pomes (sense ou ni lactics)


 

Aquest pa de pessic amb ingredients d’origen vegetal surt molt bo. No és massa difícil i tot i que la massa un cop acabada sembla que no hagi de pujar sí que ho fa. Les pomes li donen una frescor increïble.

 Dificultat      Mitjana    
 temps de preparació     20'
 temps de cocció 40'
 cost per ració 0,20€

 Ingredients per unes 6 racions (un plumcake):  200 grams de farina, 3 cullerades de postres de maizena, 120 grams de sucre, 16 grams de llevat sec, un polsim de sal, 100 grams d’aigua, 100 grams d’oli de girasol, la ratlladura de mitja llimona (aprox.) i 2 pomes mitjanes.

    1)     Primer de tot mesurem tots els ingredients

2)     Els començo a barrejar. Avui ho he fet per aquest ordre: primer he barrejat els ingredients secs, o sigui, les farines i el llevat.

3)     He afegit un polsim de sal

4)     Aleshores he afegit l’oli i he barrejat amb una cullera de fusta

5)     He afegit l’aigua i he barrejat bé

6)     He ratllat una mica de pell d’una llimona

7)     En aquest punt tinc una massa homogènia, i amb una textura enganxosa. Quan l’aboco caurà tota d’una peça.

8)     I per acabar pelo les pomes. Les tallo per la meitat i després altre cop fent quarts, trec el cor de dins i tallo formant peces com mitges llunes (a lo llarg).

9)     Poso un paper de forn en un motlle d’aquells de fer plumcake. Avui he posat al fons de base unes peces de poma, després he abocat la massa i finalment he anat col·locant les peces de poma tot clavant-les a la massa.

10)  Poso al forn (de sota) a uns 90 graus uns 40 minuts (o fins que vegis que està daurat).

 Bon profit!


els ingredients


barrejo els ingredients secs


treballo la massa bé






una massa unida, molt enganxosa...






acabo clavant les pomes


2 comentaris:

  1. Pels q no som gaire llamineres aquest pastís està molt encertat.
    Merci Judit per les teves receptes setmanals.,,

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!