Aquest pa de pessic amb ingredients d’origen vegetal surt molt bo. No és massa difícil i tot i que la massa un cop acabada sembla que no hagi de pujar sí que ho fa. Les pomes li donen una frescor increïble.
Dificultat | Mitjana |
temps de preparació | 20' |
temps de cocció | 40' |
cost per ració | 0,20€ |
Ingredients per unes 6 racions (un plumcake): 200 grams de farina, 3 cullerades de postres de maizena, 120 grams de sucre, 16 grams de llevat sec, un polsim de sal, 100 grams d’aigua, 100 grams d’oli de girasol, la ratlladura de mitja llimona (aprox.) i 2 pomes mitjanes.
1) Primer de tot mesurem tots els ingredients
2)
Els
començo a barrejar. Avui ho he fet per aquest ordre: primer he barrejat els
ingredients secs, o sigui, les farines i el llevat.
3)
He
afegit un polsim de sal
4)
Aleshores
he afegit l’oli i he barrejat amb una cullera de fusta
5)
He
afegit l’aigua i he barrejat bé
6)
He
ratllat una mica de pell d’una llimona
7)
En
aquest punt tinc una massa homogènia, i amb una textura enganxosa. Quan l’aboco
caurà tota d’una peça.
8)
I
per acabar pelo les pomes. Les tallo per la meitat i després altre cop fent
quarts, trec el cor de dins i tallo formant peces com mitges llunes (a lo
llarg).
9)
Poso
un paper de forn en un motlle d’aquells de fer plumcake. Avui he posat al fons
de base unes peces de poma, després he abocat la massa i finalment he anat col·locant
les peces de poma tot clavant-les a la massa.
10)
Poso
al forn (de sota) a uns 90 graus uns 40 minuts (o fins que vegis que està
daurat).
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
barrejo els ingredients secs |
![]() |
treballo la massa bé |
![]() |
una massa unida, molt enganxosa... |
![]() |
acabo clavant les pomes |
Pels q no som gaire llamineres aquest pastís està molt encertat.
ResponEliminaMerci Judit per les teves receptes setmanals.,,
Moltes gràcies sensenom
Elimina