Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
0,90€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 1 kg. de mongeta tendra, uns 8/9 tomàquets tipus
pera i grans, 3 o 4 dents d’all, herbes provençals, oli d’oliva, pebre negre.
1) Primer
de tot farem la salsa de tomàquet. Com? Posem els tomàquets en un cassó amb
aigua bullint i els escaldem un parell de minuts o més fins que s’obrin de la
pell. En aquest punt traiem del foc i refredem de seguida amb aigua freda i uns
glaçons de gel.. quan els tomàquets siguin freds, pelem amb els dits. Veurem
com la pell es separa amb facilitat del cos del tomàquet. Triturem el tomàquet,
el colem per extreure l’aigua extra i reservem.
2) Netegem
les mongetes i les tallem grans, (traiem les puntes) i les coem al vapor al
dente. Aboquem a l'aigua de cocció un grapat d'herbes provençals perquè aromatitzarem la mongeta. Hi ha suficient amb uns 10’ de cocció al vapor i deixant tapat uns 10’
extres. Deixem refredar
3) Posem
els dos ingredients bàsics (mongeta, i tomàquet triturat) a la nevera perquè
estiguin ben fresquets
4) Ara
aromatitzem els plats on anirà tot. Com? Molt fàcil. Amb una dent d’all tallada
per la meitat la passem per sobre la base del plat calent (jo els he escalfat
al microones) de manera que fem una pel·lícula d’all.
5) Per
altra banda amb les 2 o 3 dents d’all restant les pelem i les tallem ben
petites petites.
6) Ara
muntem el plat. Agafem el plat “aromatitzat” amb all i aboquem un raig d’oli d’oliva
i a sobre els alls triturats. Seguidament hi col·loquem la mongeta cuita al
dente.
7) Agafem
el tomàquet triturat, salpebrem al gust i afegim oli d’oliva i remenem bé.
8) Cobrim
les mongetes amb la salsa de tomàquet
9) Servim
fred.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
la mongeta tallada |
![]() |
infusionem els tomàquets |
![]() |
en aquest punt és quan ja estan preparats (pell esberlada) |
![]() |
refredem |
![]() |
pelem amb facilitat |
![]() |
triturem i |
![]() |
colem |
![]() |
coem al vapor i al dente |
![]() |
aromatitzem els plats amb all |
![]() |
la base del plat |
![]() |
a sobre la mongeta |
![]() |
i cobrim amb la salsa de tomàquet |
Bonissim
ResponEliminaQuina bona pinta!!!!
ResponElimina