Pa de pessic vegà de llimona
Dificultat |
Mitjana |
Temps de repòs temps de cocció |
15’ 35’ |
Cost per ració |
0,30€ |
És un pa de pessic bàsic que et pot servir per fer pastissos. A casa el fem de tant en tant. No queda tan dolç com el seu germà fet amb llet i ous però queda molt bo. I és apte per persones intolerants a la lactosa.
Ingredients per unes 4 persones: 280 grams de farina de brioxeria,
80 grams de sucre, 2 cullerades soperes de farina d’ametlla, mitja cullerada de
postres de bicarbonat, una cullerada de postres de llevat químic, 230 ml. de
llet vegetal, 70 grams d’oli d’oliva i el suc de dues llimones i la ratlladura
de la pell d’una llimona.
1.
Primer de tot preescalfo el forn (de sota) a 170
graus. I preparo un motlle de plumcake amb paper d’estrassa o bé pintant oli i espolsant-hi farina.
2.
Barrejo tots els ingredients humits: la llet vegetal,
l’oli d’oliva i el suc de les dues llimones. I barrejo els ingredients secs:
les farines, sucre, i llevats.
3.
En el bol on tinc els ingredients humits i ben
barrejats hi afegeixo els ingredients secs i remeno bé. Si cal, m’ajudo d’unes
varilles elèctriques. Al final de tot ratllo la pell d’una llimona i remeno.
4.
Deixo reposar uns minuts i ho aboco al motlle.
5.
Dono uns copets per treure’n l’aire i el poso al forn
durant uns 35/40 minuts a uns 170 graus . Vaig vigilant perquè no es cremi ja
que depenent del forn pot ser que tardi menys en fer-se.
6.
Apago el forn i deixo el pastís una estoneta fins que
s’atemperi.
7.
Trec del motlle
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!