Menú

8 d’abr. 2022

Pa de pessic vegà de llimona

 


Pa de pessic vegà de llimona


Dificultat

Mitjana

Temps de repòs

temps de cocció

15’

35’

Cost per ració

0,30€

 

És un pa de pessic bàsic que et pot servir per fer pastissos. A casa el fem de tant en tant. No queda tan dolç com el seu germà fet amb llet i ous però queda molt bo. I és apte per persones intolerants a la lactosa. 

 

Ingredients per unes 4 persones: 280 grams de farina de brioxeria, 80 grams de sucre, 2 cullerades soperes de farina d’ametlla, mitja cullerada de postres de bicarbonat, una cullerada de postres de llevat químic, 230 ml. de llet vegetal, 70 grams d’oli d’oliva i el suc de dues llimones i la ratlladura de la pell d’una llimona.

 

1.       Primer de tot preescalfo el forn (de sota) a 170 graus. I preparo un motlle de plumcake amb paper d’estrassa o bé pintant oli i espolsant-hi farina.

2.       Barrejo tots els ingredients humits: la llet vegetal, l’oli d’oliva i el suc de les dues llimones. I barrejo els ingredients secs: les farines, sucre, i llevats.

3.       En el bol on tinc els ingredients humits i ben barrejats hi afegeixo els ingredients secs i remeno bé. Si cal, m’ajudo d’unes varilles elèctriques. Al final de tot ratllo la pell d’una llimona i remeno.

4.       Deixo reposar uns minuts i ho aboco al motlle.

5.       Dono uns copets per treure’n l’aire i el poso al forn durant uns 35/40 minuts a uns 170 graus . Vaig vigilant perquè no es cremi ja que depenent del forn pot ser que tardi menys en fer-se.

6.       Apago el forn i deixo el pastís una estoneta fins que s’atemperi.

7.       Trec del motlle

 

 

Bon profit!






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!