Dificultat |
Mitjana |
Temps de preparació Temps de cocció Temps per refredar |
30’ 50’ 10h aprox |
Cost per ració |
0,60€ |
Ingredients per unes 6 persones: (motlle de
18cm de diàmetre i uns 6cm alçada): 500 grams de formatge cremós (o d’untar),
200 grams de sucre, 4 ous mitjans, 250 ml. De nata líquida (per muntar, d’uns
36% de greix) i mitja cullerada de farina o maizena.
1) Primer
de tot, poso el forn a escalfar a uns 210 graus de sota i de sobre
2) En
un bol aboco el formatge amb el sucre i bato fins que tingui una crema (millor
usar varilles elèctriques)
3) Afegeixo
els ous d’un en un i els bato
4) Tamiso
la farina i l’aboco a la barreja i bato
5) Afegeixo
la nata a poc a poc i bato fins aconseguir una crema suau i sense grumolls
6) Mullo
paper d’estrassa o de forn, l’escorro bé i el poso dins el motlle. Això es fa
per tal que el paper s’adapti millor al motlle. Compte que el paper no es trenqui. Si veus massa mullat passa-hi un paper de cuina perquè absorbeixi l'excés d'aigua.
7) Aboco
la barreja i aplano la part superior.
8) Ara
ve un pas important: la cocció. Posaré el pastís a la safata del mig i el couré
30 minuts, passats els quals la part superior s’haurà enrossit. Trec el pastís
una mica i el tapo amb paper d’alumini. Continuo coent 20 minuts més (en total
courà 50 minuts). Quan acabi si moc el motlle es veu com el pastís tremola
encara. Tot va bé, no és com un pa de pessic i ens interessa que es mogui una mica perquè és una de les claus perquè quedi amb aquella textura esponjosa, suau i tant deliciosa. Doncs bé, trec el paper d'alumini que la cobreix i deixaré el pastís dins el forn amb la porta una mica oberta
durant unes 4 hores. Això es fa perquè el pastís acabi de fer-se amb la calor residual del forn però que no continuï amb la cocció i aconseguim la textura ideal de pastís de formatge.
9) Passat
aquest temps ja tinc el pastís fet i refredat.
10) El
poso a la nevera durant unes 6/8 hores o tota la nit (amb el motlle i tapat amb paper d'alumini). Amb això aconsegueixo que el pastís tingui consistència i frescor. Es pot mantenir a nevera uns dies però la meva experiència m'ha ensenyat que no sol durar més d'un dia. És tan bo que tothom hi va agafant trossets.
11) En
aquests moments ja el puc treure del motlle, obro el motlle, el trec i poso el pastís damunt un plat i amb
compte retiro el paper.
Alerta! Si tens un forn molt potent abaixa la temperatura i els tempus. Per exemple en el meu el coc a 170 graus i faig 20' i 15' i ja en tinc prou.
Bon profit!
Quina bona pinta. Provaré de fer-ho a veure si em queda igual.
ResponEliminaFelicitats pel blog!!!!
Aquest cau segur. Ja me l'estic imaginant agafant textura al forn! Segueix donant-nos aquestes bones idees. Enhorabona!
ResponElimina