Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Temps repòs
endívies
|
2h
|
Cost per ració
|
1€
|
Ingredients per unes 4 persones: 4 endívies grans, un grapat de nous, sal,
pebre, una porció de formatge blau (uns 200 grams aprox.), i uns 400ml de
cremes de llet (jo combino 200 ml. De dues menes de cremes de llet; de cuinar i
de muntar)
1) Primer
de tot netejo bé les endívies, vaig traient fulla per fulla i la poso en un bol
amb aigua freda. Allà reposaran i així aconseguirem treure’n l’amargor. Quan
arribi a la part interna les tallo a lo llarg en 4 talls i també a l’aigua.
2) Mentre
reposen les fulles d’endívies faig la crema de formatge. Avui ho faig amb un
formatge blau qualsevol però es sol fer amb formatge rocafort. Tallo en trossets el formatge i el barrejo
amb les cremes de llet. Personalment m’agrada més barrejar crema de llet de cuinar
junt amb nata líquida (la que té més greix i serveix per muntar nata). HO poso
tot en un cassó i ho porto al foc.
3) Amb
unes barilles ho dissolc tot bé i vaig remenant la crema fins que en uns 5 o 6
minuts ja estarà en el seu punt. Salpebro al gust. Tanco el foc i passo la
crema a un bol i quan ja estigui prou freda a la nevera.
4) Munto
el plat posant les fulles d’endívia i a dins la crema. A sobre hi col·loco trossets
de nous.
Bon profit!
![]() |
els ingredients |
![]() |
les endívies en aigua fresca |
![]() |
daus de formatge blau |
![]() |
faig la crema, barrejo llet i formatge |
![]() |
![]() |
farceixo amb la crema i coloco les nous |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!