28 d’ag. 2020

Endívies amb salsa de formatge blau



  
Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Temps repòs endívies
2h
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 4 persones:  4 endívies grans, un grapat de nous, sal, pebre, una porció de formatge blau (uns 200 grams aprox.), i uns 400ml de cremes de llet (jo combino 200 ml. De dues menes de cremes de llet; de cuinar i de muntar)

1)     Primer de tot netejo bé les endívies, vaig traient fulla per fulla i la poso en un bol amb aigua freda. Allà reposaran i així aconseguirem treure’n l’amargor. Quan arribi a la part interna les tallo a lo llarg en 4 talls i també a l’aigua.
2)    Mentre reposen les fulles d’endívies faig la crema de formatge. Avui ho faig amb un formatge blau qualsevol però es sol fer amb formatge rocafort.  Tallo en trossets el formatge i el barrejo amb les cremes de llet. Personalment m’agrada més barrejar crema de llet de cuinar junt amb nata líquida (la que té més greix i serveix per muntar nata). HO poso tot en un cassó i ho porto al foc.
3)    Amb unes barilles ho dissolc tot bé i vaig remenant la crema fins que en uns 5 o 6 minuts ja estarà en el seu punt. Salpebro al gust. Tanco el foc i passo la crema a un bol i quan ja estigui prou freda a la nevera.
4)    Munto el plat posant les fulles d’endívia i a dins la crema. A sobre hi col·loco trossets de nous.


Bon profit!







els ingredients

les endívies en aigua fresca

daus de formatge blau


faig la crema, barrejo llet i formatge




farceixo amb la crema i coloco les nous


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!