Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h
|
Cost per ració
|
1,5€
|
Ingredients per unes 6 persones: 600 grams d’arròs
(o 4 tasses, una per persona, més una extra de regal); 1 peça de seitan d’uns
400 grams, 400 grams de mongeta verda, 4 pastanagues mitjanes (o 400 grams), 2
carbassons mitjanets ( o 500 grams), 2 pebrots verds (o 150 grams), 2 cebes
mitjanes (o 400 grams), 4 o 5 tomàquets madurs tipus pera o de penjar (o mig
quilo), 4 dents d’all, 2 fulles de llorer, uns fils de safrà, sal, oli d’oliva,
pebre negre, 2 cullerades salsa de soja.
1) Primer
de tot, farem el brou vegetal (o el comprem ja fet). Com? Posem les verdures
típiques per brou a bullir una horeta a foc lent un cop arrenqui el bull (ceba,
api, porro, xirivia, pastanagues, 1 patata petita, unes fulles de col, un
trosset de carbassa... s’hi pot posar el que vulguem i que ens agradi) Atenció
! no salpebrem ja que després hi afegirem un ingredient ja de per sí salat: la
salsa de soja.
2) En
segon lloc, pelem i tallem les verdures a daus molt petits (excepte el
tomàquet)
3) Escaldem
el tomàquet un parell de minuts. Com? Posem els tomàquets amb aigua a bullir i
els deixem bullir 1 minut just en el moment que s’obre la pell. Els apartem i
deixem refredar. Els pelem i els passem pel turmix o triturem o ratllem, això
va a gustos.
4) Tallem
el seitan a daus també i l’apartem
5) Posem
la paella a escalfar i ..
6) Aboquem
un bon raig d’oli d’oliva
7) Aromatitzem
l’oli amb les dents d’all tallades a rodanxes i quan enrosseixin les traiem.
8) Després
fregim una mica el seitan, el traiem i reservem per més tard.
9) Ara
farem el sofregit, com? Com sempre es fan, aboquem la ceba i la deixem coure
uns 5’ o fins que estigui més tova. Seguidament afegim el tomàquet ratllat i
deixem que es faci uns cinc minuts.
10) I
ja anem afegint les verdures per aquest ordre: el pebrot verd, la pastanaga, el
carbassó ... i anem remenant incorporant-ho tot bé. És interessant anar
incorporant els ingredients un a un per donar-li a cadascun el temps de
dedicació que mereix. L’objectiu és fer el sofregit deixant les verdures amb un
punt al dente, després s’acabaran de fer amb l’arròs. Salpebrem al gust (avui
ho he fet suaument)
11) Per
últim afegim el seitan i ho deixem coure tot uns 10 minuts aproximadament. El
temps de cocció varia en funció de la intensitat de l’escalfor dels fogons. En
aquesta ocasió estic cuinant en cuina d’inducció i vaig jugant amb els números.
Per a fer el sofregit un 4 sobre 9... després ho he pujat a un 6.
12) Ara
incorporem l’ingredient base: l’arròs. I ho remenem tot bé per incorporar-ho
tot amb les verdures. Faig servir un arròs blanc tipus bomba, el que es fa
servir per a fer paelles. Però també podríem usar un arròs integral, en aquest
cas el posaríem prèviament en remull una horeta i el temps de cocció seria més
llarg.
13) En
aquest punt tindrem el brou vegetal ja fet i calent. Hi afegirem un parell o
tres cullerades de salsa de soja i uns fils de safrà. Com que la soja ja és
salada no haurem salpebrat el brou.
14) Hi
afegim les fulles de llorer. Ho integrem tot bé.
15) Afegim
el brou calent i deixem coure uns 12’ a temperatura mitja (en inducció uns 4 o
5 sobre 9). Tanquem “foc” i deixem damunt fogons 5’ tapats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!