Menú

11 d’oct. 2024

Pastís Tatin de tomàquets cirerols amb pasta de full


 Pastís tatin de tomàquets cirerols amb pasta de full

  

Dificultat

Mitjana

Temps preparació:

Temps repòs:

Temps forn:

15’

30’

25’

Cost per ració

3€

 

Un pastís sorprenent amb els tomàquets cirerols de protagonistes. Fàcil de fer i un plat molt vistós.

 

Ingredients per unes 4 persones:  uns 800 grams de tomàquets cirerols, una placa de pasta de full (si és rodona millor), xarop d’atzavara (o mel), formatge burrata (tot i que van bé també el formatge ricotta o la mozzarel·la ), sal, pebre, orenga picada seca i oli d’oliva.

  

1.       Primer de tot, netejo els tomàquets cirerols. Els que compro són de branca i surten molt bons. Val la pena. No cal tallar-los.

2.       Poso oli d’oliva en una paella o cassola que després pugui anar al forn  i afegeixo els tomàquets, salpebro al gust, un bon raig de mel i espolso orenga i els coc uns 12 minuts fins que caramel·litzin. Els deixo reposar una estona, jo els deixo una mitja horeta.

3.       En aquest moment, escorro el líquid de la paella que pugui haver-se format per tal que em quedin més eixuts ja que a la pasta de full no li va bé l’excés de líquid. Ens interessen els tomàquets amb el mínim de líquid.

4.       Agafo la pasta de full i la col·loco damunt dels tomàquets cobrint-los bé i posant pels costats fins on puc (farà de paret del pastís). Punxo amb una forquilla i...

5.       A coure al forn a uns 180 graus durant uns 25 minuts.

6.       Trec, i ho giro fent servir un plat o una safata i serveixo a temperatura ambient o fred.

7.       Poso el formatge per sobre tot esmicolant-lo.

 

 

Bon profit!

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!