23 de març 2020

Salsa Sants (de tomàquet i ceba)





Dificultat
Mitjana
Temps de preparació
20 minuts
Temps de cocció
1h30’
Si envasem al buit
Una nit
Cost per pot mitjà de salsa
0,90€

És una salsa molt bàsica i fàcil de fer i que acostumo a fer en grans quantitats i tenir-la en pots de conserva. Seria com la salsa pomarola italiana personalitzada a lo jucuines. El nom d'aquest barri és per l'origen de qui me la va explicar. 

Ingredients per uns 15/17 pots de conserva (d’aquells mitjanets de vidre, de melmelada):  quatre quilos de tomàquets madurs, 1 kg i mig de cebes mitjanes i dues cabeces d’alls. Oli d’oliva, pebre negre i sal. I opcional algunes herbes aromàtiques: una parell de fulles de llorer, orenga, o herbes provençals...
Aquí teniu la recepta de la salsa :


1)     Netejo els tomàquets i els poso a escaldar amb aigua bullint un parell de minuts (fins que obrin la pell), els pelo, els tallo a trossos grans. Reservo
2)    Pelo i tallo la ceba i la poso en una cassola (fonda) amb oli d’oliva a coure a foc mig.
3)    Mentre es cou la ceba, pelo les dents d’all i les afegeixo quan veig que la ceba ja comença a tenir un color més crema perquè l’all tarda menys en fer-se i així evito que es cremi. Remoc els ingredients i afegeixo un rajolí d’oli.
4)    Aboco els tomàquets a cassola. Remeno. Salpebro al gust i deixo coure moltíssima estona a foc mig o foc lent. Avui ho he estat coent una hora a foc baix. He afegit unes herbes provençals i la fulla de llorer.
5)    Quan veig que ja està a punt, aturo el foc i trec una mica de líquid perquè no em quedi tan clara la salsa. Trec la fulla de llorer i ho poso en un pot fondo per poder passar-hi el turmix
6)    Ho torno tot a la cassola amb oli d’oliva i coc una estona més perquè s’acabi de fer (uns 20 minuts aproximadament).
7)    Ja tinc la salsa a punt per fer servir o bé per posar en pots per fer conserva

Bon profit!


escaldar els tomàquets


tallar la ceba


pelar els alls

escòrrer els tomàquets escaldats


sofregir la ceba

afegeixo els alls


trec pell i part verda dels tomàquets


els afegeixo a l'olla


salo 

un parell de fulles de llorer

deixo coure una bona estona

trec el llorer

afegeixo un raig d'oli d'oliva i trituro


omplo els pots

i els envaso al buit





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!