Dificultat
|
Mitjana
|
Temps de preparació
|
20 minuts
|
Temps de cocció
|
1h30’
|
Si envasem al buit
|
Una nit
|
Cost per pot mitjà
de salsa
|
0,90€
|
És una salsa molt bàsica i fàcil de fer i que
acostumo a fer en grans quantitats i tenir-la en pots de conserva. Seria com la salsa pomarola italiana personalitzada a lo jucuines. El nom d'aquest barri és per l'origen de qui me la va explicar.
Ingredients per uns 15/17 pots de conserva
(d’aquells mitjanets de vidre, de melmelada): quatre quilos de tomàquets madurs, 1 kg i mig
de cebes mitjanes i dues cabeces d’alls. Oli d’oliva, pebre negre i sal. I
opcional algunes herbes aromàtiques: una parell de fulles de llorer, orenga, o
herbes provençals...
Aquí teniu la recepta de la salsa :
1) Netejo
els tomàquets i els poso a escaldar amb aigua bullint un parell de minuts (fins
que obrin la pell), els pelo, els tallo a trossos grans. Reservo
2) Pelo
i tallo la ceba i la poso en una cassola (fonda) amb oli d’oliva a coure a foc
mig.
3) Mentre
es cou la ceba, pelo les dents d’all i les afegeixo quan veig que la ceba ja
comença a tenir un color més crema perquè l’all tarda menys en fer-se i així
evito que es cremi. Remoc els ingredients i afegeixo un rajolí d’oli.
4) Aboco
els tomàquets a cassola. Remeno. Salpebro al gust i deixo coure moltíssima
estona a foc mig o foc lent. Avui ho he estat coent una hora a foc baix. He
afegit unes herbes provençals i la fulla de llorer.
5) Quan
veig que ja està a punt, aturo el foc i trec una mica de líquid perquè no em
quedi tan clara la salsa. Trec la fulla de llorer i ho poso en un pot fondo per
poder passar-hi el turmix
6) Ho
torno tot a la cassola amb oli d’oliva i coc una estona més perquè s’acabi de
fer (uns 20 minuts aproximadament).
7) Ja
tinc la salsa a punt per fer servir o bé per posar en pots per fer conserva
Bon profit!
 |
escaldar els tomàquets |
 |
tallar la ceba |
 |
pelar els alls |
 |
escòrrer els tomàquets escaldats |
 |
sofregir la ceba |
 |
afegeixo els alls |
 |
trec pell i part verda dels tomàquets |
 |
els afegeixo a l'olla |
 |
salo |
 |
un parell de fulles de llorer |
 |
deixo coure una bona estona |
 |
trec el llorer |
 |
afegeixo un raig d'oli d'oliva i trituro |
 |
omplo els pots |
 |
i els envaso al buit |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!