Menú

17 de set. 2021

espaguetis carbonara a la italiana (amb guanciale i pecorino)

 



Aquesta és una de les receptes originals tal i com es fa a Itàlia. Us he de dir que jo, fins ara, feia la recepta de la mare, amb la crema de llet. Però vaig descobrir com es fa originàriament, i realment, queda diferent, molt gustosa. El formatge pecorino li dona un toc meravellós. A veure què et sembla !


Dificultat

Mitjana

Temps

20’

Cost per ració

2€



Ingredients per unes 4 persones:

400 grams d'espaguetis, 200 grams de guanciale (cansalada italiana),

80 grams de formatge pecorino,

uns 4 ous (farem servir només els rovells), pebre negre i sal.


1. Primer de tot , separo els rovells de les clares.

Deso les clares a la nevera per una altra recepta.

Avui no les faré servir. Sovint faig merenga italiana.

2. Poso els espaguetis a bullir (al final de la cocció hi afegiré una mica de sal)

3. Mentrestant, en un bol, barrejo els rovells amb el formatge pecorino ratllat. (n’aparto una mica pel final) Salpebro al gust. Agafo dues cullerades de l’aigua de la cocció dels espaguetis que s’estan fent i ho barrejo tot.

4. Escorro els espaguetis (reservo una mica d’aigua de la cocció en un gotet). Han de quedar al dente. Jo aturo la cocció un parell de minuts abans del que posi al paquet. Després s’acaben de fer amb la última cocció a la paella.

5. Afegeixo els espaguetis a la paella amb el bacon. Ara ja amb la paella amb el foc aturat. Aboco la salsa que he fet abans i remeno (a foc molt lent) perquè la pasta s’impregni dels sabors procurant que els rovells no es coguin.

6. Serveixo espolsat amb formatge pecorino ratllat per sobre.


Bon profit !
























Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!